11:50 09.02.2015

ВГСУ удосконалить механізм контролю рішень судів, ухвалених госпсудами на непідконтрольних територіях - голова ВГСУ

2 хв читати
ВГСУ удосконалить механізм контролю рішень судів, ухвалених госпсудами на непідконтрольних територіях - голова ВГСУ

Вищий господарський суд України (ВГСУ) удосконалить механізм контролю рішень, ухвалених господарськими судами на територіях, нині не підконтрольних Україні.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив голова ВГСУ Богдан Львов, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про рішення, начебто ухвалені госпсудами східних областей країни, на підставі яких здійснюються спроби переоформлення прав власності.

"Із травня минулого року у міру загострення ситуації на сході господарські суди поступово обмежували свою діяльність із розгляду справ. Завершення роботи судами зафіксовано відповідними наказами. Одразу ж було призупинено сертифікати на цифрові підписи всіх суддів судів, чию роботу було припинено, що унеможливило внесення до Єдиного реєстру судових рішень нових даних", - сказав він.

Б.Львов зазначив, що з усіма суддями госпсудів зберігався постійний контакт. ВГСУ здійснює роботу із запуску роботи цих суддів у Харкові.

"З усіма суддями госпсудів зберігався постійний контакт. Можливо, тому і немає наразі даних про перехід суддів госпсудів на роботу в "ДНР" або "ЛНР", - сказав він.

За словами голови ВГСУ, підроблені судові рішення іноді з'являлися і в мирний час раніше.

"Хоча зараз розгляд ускладнений тим, що багато справ (матеріали) залишилися в Луганську і Донецьку. Можливість перевірити факт ухвалення рішення в установленому порядку або факт його підроблення є: є судді, є працівники апарату, є електронні бази даних", - сказав голова ВГСУ.

Крім того, Б.Львов зазначив: "Якщо спірне рішення було ухвалене судом, то його можна оскаржити в апеляційному порядку. Такі механізми вже є, вони і далі удосконалюватимуться".

"Нині в роботі перебуває один подібний перевірочний матеріал. Слідство прояснює ситуацію. Під шумок може з'явитися багато цікавого. Деякі підприємства спеціально перереєструвалися в проблемні райони "ЛНР" і "ДНР", щоб ускладнити судові спори", - наголосив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА