12:29 09.02.2015

ВР має 12 лютого ухвалити в цілому закон про Антикорупційне бюро - Гройсман

2 хв читати
ВР має 12 лютого ухвалити в цілому закон про Антикорупційне бюро - Гройсман

Верховна Рада в четвер має ухвалити в цілому закон про діяльність Національного антикорупційного бюро, заявляє спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Цей тиждень є не менш важливим, оскільки саме цього тижня мають ухвалити закон в остаточній редакції про Антикорупційне бюро, щоб створити дієвий механізм у боротьбі з корупцією, і ця робота триває, і на четвер він (закон - ІФ) у нас стоїть", - сказав він на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

В.Гройсман висловив сподівання, що цей закон буде ухвалено, і таким чином "буде надано підтримку роботі Антикорупційного бюро".

В.Гройсман також повідомив, що не менш важливим є законопроект, який має розглянути Верховна Рада, - це "закон про справедливий суд". За його словами, планується, що цей закон буде розглянуто в четвер.

Спікер парламенту висловив сподівання, що до четверга буде вироблено погоджену позицію щодо цього законопроекту "для того, щоб ухвалити його".

Крім того, голова Верховної Ради повідомив, що в четвер парламент планує розглянути в другому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ.

За словами В.Гройсмана, також очікується, що президент України Петро Порошенко передасть до Верховної Ради законопроект про відповідальність власників банків.

"Ще один важливий законопроект. Я думаю, що він надійде від президента, щодо відповідальності власників банків. Ми знаємо про те, що тут є проблеми, коли вкладники страждають, а власники, які вивели кошти за кордон, ніякої відповідальності не несуть, і це треба врегулювати у рамках закону", - наголосив голова Верховної Ради.

Як повідомлялося, 3 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства України з питань протидії корупції.

За словами народного депутата України Віктора Чумака (фракція "Блок Петра Порошенка"), цей документ є компромісним і розроблений на базі трьох законопроектів, що пропонують внести зміни до законодавчих актів для забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро. Законопроект передбачає норму, що директора Антикорупційного бюро ніхто не може звільнити без згоди на те Верховної Ради.

Згідно з чинним законом про Антикорупційне бюро, президент України призначає керівника цього бюро на основі подання конкурсної комісії при президенті.

Термін подачі заявок від претендентів на посаду директора Антикорупційного бюро збігає о 24:00 11 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА