17:18 09.02.2015

У прифронтовій зоні та прилеглих до Криму районах з 10 лютого прикордонники матимуть розширені повноваження - Держприкордонслужба України

2 хв читати
У прифронтовій зоні та прилеглих до Криму районах з 10 лютого прикордонники матимуть розширені повноваження - Держприкордонслужба України

Після введення з 10 лютого прикордонного режиму на території ряду міст і районів Донецької, Луганської, Харківської і Херсонської областей Державна прикордонна служба вводить там систему режимних заходів, спрямованих на поліпшення контролю території.

"Що таке прикордонний режим, чітко визначено постановою Кабінету Міністрів від 27 липня 1998 р. Це певна система режимних заходів, які регламентують правила в'їзду, тимчасового перебування, проживання, переміщення громадян України і інших осіб", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" помічник глави Держприкордонслужби України Олег Слободян у понеділок.

Зокрема, зазначив він, це розширює повноваження Державної прикордонної служби в цих прикордонних районах.

"Наприклад, Прикордонна служба має право здійснювати контроль дотримання правил перебування, проживання, переміщення громадян України й інших осіб, обліку й утримування на пристанях, причалах і в пунктах базування маломірних плавзасобів", - поінформував О.Слободян.

Крім того, зазначив помічник глави Держприкордонслужби, співробітники прикордонного відомства отримують право зупиняти й оглядати транспортні засоби, притягати до адміністративної відповідальності осіб за порушення прикордонного режиму.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України своєю постановою вводить з 10 лютого 2015 року на час проведення антитерористичної операції прикордонний режим для низки районів і населених пунктів Донецької, Луганської та Харківської областей, а також двох районів Херсонської області, що межують з Кримом.

Це закріплено постановою уряду №38 від 30 січня 2015 року "Деякі питання підвищення рівня національної безпеки України".

Згідно з документом, такий режим вводиться з метою підвищення рівня національної безпеки України, гарантування безпеки громадян, захисту їхніх прав і свобод, законних інтересів і з урахуванням принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності й суверенітету України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА