14:40 10.02.2015

На посаду директора Національного антикорупційного бюро вже претендує 131 кандидат - секретар конкурсної комісії

2 хв читати
На посаду директора Національного антикорупційного бюро вже претендує 131 кандидат - секретар конкурсної комісії

На посаду директора Національного антикорупційного бюро (НАБ) вже надійшли заявки від 131 кандидата, і до конкурсної комісії прогнозують, що їх кількість зростатиме.

"На сьогоднішній день 131 кандидат на цю посаду вже є, ще сьогодні документи приймаються, завтра, і після цього - із поштовим штемпелем про приймання 11 лютого. Я думаю, що буде значно більше", - повідомив секретар конкурсної комісії із відбору директора НАБ, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Є серед них іноземці, я не знаю: всі запечатані пакети, лежать у сейфі, ми будемо їх відкривати в четвер зранку. І тоді ми дізнаємося, чи є, чи ні. Але вимога на сьогодні така - іноземець має отримати українське громадянство до завершення строку подання документів, тобто до 11 лютого", - додав він.

Водночас, Є. Захаров не виключив, що норма про термін отримання громадянства може бути змінена у разі ухвалення закону про НАБ під час голосування за законом у четвер, 12 лютого.

"Я думаю, що за таких конкурсних умов, які були оголошені, дуже мало іноземців будуть направлені на цю посаду. Так що всі наші зусилля розширити коло претендентів за рахунок іноземців виявилися марними", - констатував він.

Як повідомлялося, текст оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади директора Національного антикорупційного бюро був затверджений 10 січня. Згідно з рішенням комісії, окрім українців, "кандидат-іноземець може взяти участь у конкурсі, додавши до необхідного пакета документів клопотання на ім'я президента України про отримання громадянства".

Відповідно до закону "Про Національне антикорупційне бюро України", конкурсна комісія пропонує президенту України на посаду директора бюро трьох кандидатів, глава держави обирає одного з трьох кандидатів та подає подання до Верховної Ради, зі згоди якої і призначається керівник бюро. Якщо жодну з трьох кандидатур не підтримають, оголошується повторний конкурс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА