16:58 10.02.2015

Спікер Гройсман достроково закрив засідання ВР після блокування депутатами трибуни

2 хв читати
Спікер Гройсман достроково закрив засідання ВР після блокування депутатами трибуни

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман достроково закрив вечірнє засідання Верховної Ради.

Зазвичай у вівторок вечірнє засідання триває дві години - народні депутати працюють до 18:00.

Перед закриттям засідання спікер заявив, що Верховна Рада вичерпала порядок денний.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", В. Гройсман закрив засідання під крики "Ганьба" і наразі близько 30 народних депутатів різних фракцій, як і позафракційних, продовжують перебувати біля трибуни парламенту.

Як повідомлялося, кількома хвилинами раніше близько 20 народних депутатів фракцій "Батьківщина" і Радикальної партії, а також позафракційні заблокували трибуну в залі засідань парламенту і вимагають повторно поставити на голосування питання про призначення генерального прокурора України. Вони стверджують, що при голосуванні за кандидатуру генпрокурора порушувався регламент - деякі парламентарії не голосували персонально. В. Гройсман повідомив, що направив до регламентного комітету цю заяву і щойно вона ухвалить рішення, Верховна Рада визначатиметься, як діяти далі.

У вівторок народні депутати не розглянули внесений до порядку денного закон України "Про внесення змін до закону України "Про мораторій на стягнення майна з громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" щодо посилення захисту прав позичальників" (№1610).

Верховна Рада планувала повторно розглянути цей закон із пропозиціями президента України. За цим питанням мала виступити з доповіддю голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

У вівторок Верховна Рада 318 голосами підтримала подання президента України Петра Порошенка про призначення на посаду генерального прокурора Віктора Шокіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА