11:37 11.02.2015

Україна почне консультації з кредиторами після досягнення угоди з МВФ - Мінфін

2 хв читати
Україна почне консультації з кредиторами після досягнення угоди з МВФ - Мінфін

Україна планує розпочати консультації з власниками її суверенних облігацій з метою поліпшення середньострокової боргової стійкості в березні після досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Міністерства фінансів з посиланням на слова міністра Наталії Яресько.

"Україна почне проводити консультації з усіма власниками її суверенних єврооблігацій після того, як досягне угоди з МВФ. Ці консультації з кредиторами, як я сподіваюся, почнуться на початку березня", - процитували агентству міністра.

Як повідомлялося, Н.Яресько 21 січня заявила, що Україна подала заявку МВФ на нову чотирирічну програму розширеного фінансування EFF і проведе консультації з кредиторами з метою поліпшення середньострокової боргової стійкості. Пізніше вона уточнила, що консультації проводитимуться з усіма кредиторами, зокрема і з Росією. "Ми не виділяємо одних чи інших кредиторів", - сказала глава українського Мінфіну.

Підсумки роботи місії МВФ, що працює в Києві за новою програмою розширеного фінансування, очікуються до кінця поточного тижня. У разі її позитивних рекомендацій, рада директорів Фонду може виділити кошти до кінця лютого-на початку березня, що відкриє Україні значне додаткове фінансування інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів. За повідомленнями західних ЗМІ, сума такого фінансового пакета може досягати $40 млрд.

Для проведення консультацій з кредиторами Україна найняла інвестиційний банк Lazard.

Міністр фінансів Російської Федерації Антон Силуанов 10 лютого заявив, що Україна в січні звернулася до Росії з проханням про реструктуризацію її боргу, однак РФ зацікавлена у поверненні валютних коштів, вкладених в українські євробонди, і не готова до розстрочення або відстрочення погашення цих зобов'язань.

Сукупний зовнішній борг України в 2014 році зріс на $1,22 млрд, або на 3,3% - до $38,8 млрд, з них єврооблігації на $18,1 млрд (за винятком єврооблігацій під гарантії уряду США на $1 млрд, розміщені в 2014 році).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА