16:57 18.02.2015

У ВР зареєстровано законопроекти, що дозволяють проводити держзакупівлі ліків через міжнародні організації

2 хв читати
У ВР зареєстровано законопроекти, що дозволяють проводити держзакупівлі ліків через міжнародні організації

Депутати різних фракцій зареєстрували у середу в парламенті законопроекти, які дозволять здійснювати державні закупівлі лікарських засобів через міжнародні організації, зокрема, ВООЗ і ЮНІСЕФ.

У Верховній Раді, зокрема, зареєстровані законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів шляхом здійснення державних закупівель із залученням міжнародних організацій (№2150) і про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення та поставки лікарських засобів (№21510).

Авторами зазначених документів є Ольга Богомолець, Марія Іонова (обидві - фракція "Блоку Петра Порошенка"), Вікторія Сюмар (фракція "Народний фронт"), Оксана Корчинська (Радикальна партія Олега Ляшка), Ганна Гопко, Ірина Сисоєнко, Семенуха Роман (всі - фракція "Самопоміч").

Тексти законопроектів на сайті Верховної Ради наразі відсутні.

Як повідомлялося, минулого тижня перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко повідомила про підготовку та плани найближчим часом представити проект закону, що надаст можливість закуповувати лікзасоби за кошти держбюджету через міжнародні організації. При цьому МОЗ для прискорення проходження законопроекту розглядав можливість вносити його до парламенту через депутатів.

Розроблений МОЗ законопроект передбачав, зокрема, що через міжнародні організації закуповуватимуться переважно ліки за державними цільовими програмами, а розпорядником коштів для закупівель залишиться МОЗ

Також планувалося, що ліки, які закуповуватимуть через міжнародні організації, будуть виведені з-під обов'язкового декларування цін. При цьому реєстрація цих препаратів в Україні залишиться обов'язковою, але може бути спрощена.

Передбачається також можливість ввезення в Україну ліків, що закуповуються через міжнародні організації в міжнародних упаковках (без обов'язкового перекладу українською). Крім того, ліки, що закуповуються через такі організації, запропоновано звільнити від ПДВ та імпортного збору.

Як повідомлялося, коаліційна угода передбачала, що Україна до 2015 року закуповуватиме вакцини та лікарські засоби через міжнародні фонди і організації ВООЗ та ЮНІСЕФ із залученням фахівців USAID.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА