16:35 21.02.2015

Глава МЗС України: Дебальцеве - це ляпас ЄС

2 хв читати
Глава МЗС України: Дебальцеве - це ляпас ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розцінює події в Дебальцевому як "ляпас по обличчю ЄС".

"Йдеться не про Україну, йдеться про Європу. Задайте собі питання, чого хоче досягти Кремль в Європі? Мир і стабільність є результатом європейської інтеграції. А Дебальцеве - ляпас ЄС! Ми спільно досягли певних домовленостей, які потім порушила одна зі сторін. І це просто проковтнули! Чи прийме таке ЄС? Захист України для ЄС сьогодні є синонімом захисту самого себе", - сказав П.Клімкін в інтерв'ю німецькій газеті "Більд".

Він порівняв окупацію Донбасу з окупацією Криму. "Тепер Росія гібридною війною хоче колонізувати Донбас. Але часи колоній пішли в історію і не притаманні сучасним реаліям. Росія, таким чином, у своєму сприйнятті світу залишилася, мабуть, десь між 17-м і 18-м століттями", - вважає міністр.

П.Клімкін повідомив, що Україна для свого захисту потребує сучасної оборонної зброї. "Це дасть змогу зберегти багато життів наших солдатів і запобігти подальшим нападам терористів. Нам потрібна ця зброя для миру, а не для війни. Ми не просимо, щоб нам постачали танки або реактивні системи залпового вогню, а протитанкові системи, транспорт або засоби зашифрованою зв'язку", - сказав він.

Крім того, на думку глави зовнішньополітичного відомства країни, має бути ще більший тиск на Москву на політичному рівні з боку міжнародного співтовариства для практичної реалізації узятих нею в Мінську зобов'язань. "У розпорядженні Заходу є ще широкий спектр заходів тиску, як політичних, так і економічних", - сказав П.Клімкін.

Що стосується миротворців на Донбасі, то глава МЗС України вважає важливим обґрунтування російської позиції. "Російські війська на Донбасі перебувають вже без будь-яких повноважень. Якщо Росія проти миротворчої місії, то вона має офіційно обґрунтувати свою позицію. На сьогодні в Росії ніхто не пояснив, чому вона проти неї", - сказав П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА