15:50 23.02.2015

Українські депутати підготували проекти документів для засідання Парламентського комітету асоціації

3 хв читати
Українські депутати підготували проекти документів для засідання Парламентського комітету асоціації

Українська частина комітету Асоціації Україна-ЄС запропонує європейській частини комітету розглянути можливості використання міжнародних інструментів для мирного врегулювання на сході України і підтримає пропозицію президента України про введення спеціальної місії в рамках спільної зовнішньої політики і політики безпеки ЄС.

"Цей пункт є в порядку денному, він сформульований таким чином, що ми закликаємо Європейський Союз використовувати всі міжнародно-правові інструменти для гарантування миру й безпеки в Україні і в регіонах (східних - ІФ)", - повідомив керівник української частини комітету Асоціації між Україною та ЄС (фракція "Народний фронт") Остап Семерак журналістам у понеділок у Києві.

Він зазначив: "Для врегулювання сьогоднішньої ситуації в Україні необхідно в щоденному режимі знайти правильну відповідь на запитання".

За словами депутата, "наша резолюція має надати рамковий формат, як це вирішити".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", члени парламентського комітету з питань євроінтеграції на засіданні в понеділок розглянули проекти резолюцій та рекомендацій спільного засідання парламентського комітету Асоціацію між Україною та ЄС, що відбудеться 24-25 лютого в Брюсселі.

За словами О. Семерака, документ, підготовлено українською стороною, "зараз обговорюється з європейською стороною, але це живий документ, який щодня змінюється".

"Фінальна версія цього документа буде затверджена в середу в результаті нашої дискусії парламентського комітету Асоціації між Україною і ЄС", - зазначив він.

Депутат наголосив, що документ має два розділи: перший стосується питань гарантування безпеки та миру в регіоні та в Україні, а також передбачає виконання певних пунктів, необхідних для мирного врегулювання конфлікту. Друга частина документу, за словами О. Семерака, стосується реформ і модернізації України.

У проекті заяв і рекомендацій засуджується той факт, що протягом року Україна є жертвою військової агресії та експансійної політики Росії, зокрема незаконної анексії Криму і неоголошеної гібридної війни.

У документі констатується, що з моменту анексії Криму Російською Федерацією вже минув майже рік, і ця анексія "сама по собі є грубим порушенням міжнародного права".

У проекті заяви наголошується, що парламентський комітет Асоціації рішуче підтримує політику невизнання державами-членами ЄС анексії Криму, а також надає рішучої підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

У документі наголошується, що парламентський комітет Асоціації підтримує дипломатичні зусилля з мирного вирішення ситуації за умови збереження територіальної цілісності України і рішуче підтримує домовленості, досягнуті в Мінську 12 лютого.

На засіданні парламентського комітету Асоціацію між Україною та ЄС також буде порушено питання про негайне звільнення української льотчиці Надії Савченко та інших громадян України, які незаконно утримуються в ув'язненні в Російській Федерації.

Інавгураційне засідання Парламентського комітету асоціації, створення якого передбачено ст. 467 Угоди про асоціацію між Україною і ЄС відбудеться в Брюсселі 24-25 лютого.

Відкриють засідання комітету голова Верховної Ради Володимир Гройсман та президент Європейського парламенту Мартін Шульц.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА