16:09 27.02.2015

"Нафтогаз України" розраховує на своєчасне та повне виконання "Газпромом" заявок на постачання передоплаченого газу

2 хв читати
"Нафтогаз України" розраховує на своєчасне та повне виконання "Газпромом" заявок на постачання передоплаченого газу

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" розраховує на своєчасне та повне виконання ВАТ "Газпром" заявок на постачання заздалегідь передоплаченого природного газу, повідомила прес-служба держхолдингу в п'ятницю.

У НАК зазначили, що українська сторона чітко виконує взяті на себе зобов'язання і сподівається на таке саме ставлення до контракту з боку російського монополіста.

"Газпром", як і раніше, не виконує наших заявок у строк і належним чином. Ми сподіваємось, що обсяг газу, передоплачений раніше, нам вдасться отримати до кінця лютого", - наведено в повідомленні слова голови правління "Нафтогазу України" Андрія Коболєва.

НАК нагадує, що, згідно з умовами зимового пакета, компанія має право самостійно визначати графік та обсяги внесення передоплати. У свою чергу "Газпром" зобов'язаний постачати газ, що передоплачений і замовлений, в повному обсязі, аж до 114 млн куб. м на добу. Водночас за останній тиждень "Газпром" не виконав жодної заявки НАК у повному обсязі.

"Ми внесли передоплату на початок місяця. Рішення про графік відбору передплачених обсягів і про подальше внесення передоплати залежатиме від погодних умов в Україні та від належного виконання контракту "Газпромом", - наголосив А.Коболєв.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 26 лютого перерахував російському ВАТ "Газпром" передоплату у розмірі $15 млн за постачання російського газу у березні. Станом на ранок 27 лютого Україна ще не вибрала раніше передоплачені "Газпрому" 120 млн куб. м газу.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА