10:32 03.03.2015

ВР внесла поправки до держбюджету-2015 у рамках пакета МВФ

2 хв читати
ВР внесла поправки до держбюджету-2015 у рамках пакета МВФ

Верховна Рада внесла на пропозицію уряду поправки до державного бюджету України на 2015 рік, збільшивши його доходи на 22,5 млрд грн і видатки на 35,7 млрд грн.

Як передає кореспондент агентства, за відповідний законопроект, ухвалення якого є однією з умов схвалення $17,5 млрд кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україні за новою програмою розширеного фінансування EFF, проголосувало 273 депутати.

Міністр фінансів Наталія Яресько зазначила, що дефіцит держбюджету збільшиться з 3,7% ВВП до 4,1% ВВП, проте з урахуванням скорочення підтримки НАК "Нафтогаз України" і Пенсійного фонду сукупний дефіцит загальнодержавного сектора управління скоротиться до 8,8% ВВП з 13,5% ВВП у минулому році.

Глава Мінфіну також пояснила, що на зміну показників вплинуло зниження прогнозу курсу гривні (з 17 грн/$1 до 21,7 грн/$1 - ІФ), яке, зокрема, збільшило видатки на обслуговування держборгу на 21,5 млрд грн.

За її словами, зростання доходів вдасться забезпечити також за рахунок збільшення рентних платежів на державні газодобувні компанії, які підуть на збільшення субсидій населенню після підвищення енерготарифів, заплановане в обсязі 12,5 млрд грн, - до 25 млрд грн.

Окрім того передбачено збільшення витрат на вимушених переселенців на 2,9 млрд грн - до 3,4 млрд грн, додала Н.Яресько.

Відповідаючи на критику про відсутність у бюджеті інструментів економічного стимулювання й розвитку, прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що уряд знайшов можливість збільшити видатки на компенсацію ставок за кредитами аграріям на 250 млн грн, на будівництво житла для учасників АТО - на 300 млн грн, шахтарям - на 200 млн грн, на програму "Шкільний автобус" - 42 млн грн.

Як повідомлялося, під час підготовки поправок до держбюджету-2015 уряд України погіршив прогноз падіння ВВП в 2015 році до 5,5% (номінальний розмір збільшується з 1,721 трлн грн до 1,85 трлн грн), а також прогноз інфляції з 13,1% до 26%.

Чинний закон про держбюджет-2015 було ухвалено наприкінці минулого року з доходами 475,9 млрд грн, витратами 527,9 млрд грн і граничним розміром дефіциту - 63,7 млрд грн.

У минулому році доходи держбюджету збільшилися на 5,3% - до 357,1 млрд грн, видатки - на 6,6%, до 430,2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА