15:18 03.03.2015

Порошенко підписав закон, що визначає порядок призначення та звільнення директора Національного антикорупційного бюро

2 хв читати
Порошенко підписав закон, що визначає порядок призначення та звільнення директора Національного антикорупційного бюро

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції".

Як повідомляє прес-служба глави держави, закон №198-VIII, ухвалений Верховною Радою України 12 лютого 2015 року, регулює правове поле діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як повідомлялося, цей закон, що визначає порядок призначення та звільнення директора Національного антикорупційного бюро, підтримали 247 народних депутатів.

Як пояснив керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, який представляв законопроект, згідно із законом, президент призначає директором Антикорупційного бюро одного з трьох претендентів, кандидатури яких було винесено на його розгляд конкурсною комісією. У разі наявності причин для звільнення директора Національного антикорупційного бюро президент або парламент можуть ухвалити рішення про зняття його з посади.

У першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства України з питань протидії корупції (№1660) було ухвалено 3 лютого. Під час підготовки законопроекту до другого читання було розглянуто 243 поправки, з них 64 враховано. За словами голови профільного парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгора Соболєва, "ми зробили процедуру призначення директора бюро дуже ретельною, а звільнення дуже складним... Його можна буде зняти, тільки якщо спеціальний незалежний аудит визначить, що діяльність бюро неефективна. Лише за одночасної згоди президента та парламенту".

На посаду директора Національного антикорупційного бюро претендує 161 кандидат. За словами лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка, керівника Антикорупційного бюро буде призначено у березні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА