10:09 05.03.2015

До ВР внесено президентський законопроект, що відкриває можливість звернень до органів влади по Інтернету - заступник глави АП Шимків

1 хв читати
До ВР внесено президентський законопроект, що відкриває можливість звернень до органів влади по Інтернету - заступник глави АП Шимків

Президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект №2299 про звернення і петицію, що передбачає можливість звернень до державних органів влади по електронній пошті і створення петицій на президентському сайті, повідомив заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків.

"Він (законопроект - ІФ) дає можливість громадянам України звертатися до державних органів влади електронною поштою, без підписів. Ви можете написати електронного листа, і вам будуть змушені написати відповідь", - сказав Д.Шимків на брифінгу в Адміністрації президента в середу.

Крім того, законопроект передбачає введення інституту петицій. "Ми вже розпочали технічну роботу над реалізацією можливості петицій на сайті президента України, над оновленням якого вже працює група", - сказав Д.Шимків.

За його словами, законопроект відповідає рекомендаціям європейської спільноти, розроблявся за участю експертів і громадянського суспільства, за допомогою експертів ООН і МЗС Данії.

Крім того, наступним кроком буде реформування електронного цифрового підпису і послуг доручення. "Це дозволить використати тільки український стандарт цифрового підпису і наблизити українське законодавство до європейського регламенту", - додав Д.Шимків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА