13:04 11.03.2015

Правозахисники пропонують змінити постанову про видачу довідок про взяття на облік тимчасових переселенців

2 хв читати
Правозахисники пропонують змінити постанову про видачу довідок про взяття на облік тимчасових переселенців

Правозахисники вважають дискримінаційною урядову постанову №79 про оформлення та видачу довідок про взяття на облік тимчасово переміщених осіб та пропонують її змінити.

"У цій постанові багато дискримінаційних положень стосовно внутрішньо переміщених осіб", - сказав директор адвокаційного центру Української Гельсінської спілки з прав людини Борис Захаров на прес-конференції в Києві в середу.

За його словами, ця постанова передбачає нереальний термін реєстрації внутрішньо переміщених осіб - десять днів, що призводитиме до втрати дії довідки внутрішньо переміщеної особи. На думку правозахисника, така перешкода є штучною і введена для скорочення обсягів допомоги людям, які її потребують.

Б.Захаров також зауважив, що, згідно з постановою, довідка переселенця втрачає дію без штампу міграційної служби України, що прив'язує процес реєстрації до інституту прописки. Правозахисник зазначає, що ця норма суперечить Конституції України, міжнародним нормам і законодавству України.

"Постанову необхідно негайно змінити", - наголосив Б.Захаров.

На думку правозахисників, необхідно збільшити терміни реєстрації місця проживання переселенців й усунути всі дискримінаційні положення.

За словами координатора правового напряму громадської ініціативи "Схід SOS" Олександри Дворецької, цією постановою встановлюється додатковий контроль за переселенцями з боку Державної міграційної служби України. О.Дворецька наголосила, що Кабмін у своїй логіці контролю за переселенцями фактично прирівнює їх до осіб, які перебувають під адміністративним наглядом після звільнення з місць позбавлення волі.

Постанова Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 року стосується оформлення та видачі довідок про взяття на облік осіб, які переміщаються з тимчасово окупованих територій України або з районів проведення АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА