13:59 12.03.2015

Яценюк: малозабезпечені повинні отримати субсидії, а переселенці й учасники АТО - різносторонню допомогу

2 хв читати
Яценюк: малозабезпечені повинні отримати субсидії, а переселенці й учасники АТО - різносторонню допомогу

Міністерству соціальної політики України слід приділити увагу спрямуванню субсидій малозабезпеченим і надання усілякої допомоги учасникам АТО і вимушеним переселенцям, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"У нас із вами до кінця поточного року три ключові завдання. Перше: 24,5 млрд грн, які виділені в держбюджеті на субсидії малозабезпеченим громадянам, повинні дійти до кожної людини", - сказав прем'єр-міністр, звертаючись до міністра соціальної політики Павла Розенка після його виступу в ході звіту про 100 днів роботи уряду.

Говорячи про інші пріоритетні завдання для відомства, прем'єр продовжив: "Друге - це тимчасово переміщені особи - допомога їм і працевлаштування. Третє, украй важливе, - учасники Антитерористичної операції - медична допомога, протезування, реабілітація, працевлаштування".

У своєму звіті П. Розенко, зокрема, повідомив, що головний принцип в реформуванні системи пільг - адресність надання. "Пільгу повинна отримувати та людина, яка її потребує", - зазначив міністр. За його словами, з 1 квітня 80 тисяч українських дітей з малозабезпечених сімей віком до трьох років отримають адресні надбавки у розмірі 250 грн.

Також, як зазначив міністр, реформи торкнулися системи субсидій. "Ми взагалі хочемо максимально спростити і відкрити цю систему... Щоб ця система викликала довіру і нею скористалися усі люди, які потребуватимуть цього", - сказав П. Розенко. Він додав, що нова система субсидій запрацює з травня цього року.

Особливу увагу міністр приділив роботі міністерства з надання допомоги бійцям АТО і переселенцям. "Перша категорія - учасники АТО, на посилення їхнього соціального захисту виділено значні кошти. У нас запроваджено нові програми соціальної і психологічної реабілітації для цих людей, забезпечення їх житлом, засобами технічної реабілітації, протезами. Ми забезпечуємо належний рівень захисту цих громадян", - сказав він.

П. Розенко нагадав, що нині спрощена процедура отримання статусу учасника бойових дій. "Близько 20 тисяч українських військових отримали статус учасників АТО, який дає їм пільги і гарантії", - додав він.

Говорячи про допомогу переселенцям, П. Розенко наголосив, що з держбюджету на допомогу цій категорії людей виділено додатково майже 3,5 млрд грн, що дасть можливість хоч би мінімально забезпечити соціальні потреби цих людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА