15:57 12.03.2015

Кандидатури на посади керівників військово-цивільних адміністрацій населених пунктів Донбасу розглянуть на найближчому засіданні РНБО - АП

2 хв читати
Кандидатури на посади керівників військово-цивільних адміністрацій населених пунктів Донбасу розглянуть на найближчому засіданні РНБО - АП

Рада національної безпеки і оборони на одному з найближчих засідань розгляне кандидатури на посади керівників військово-цивільних адміністрацій населених пунктів, заявляє перший заступник голови Адміністрації президента (АП) Віталій Ковальчук.

"Керівництво таких військово-цивільних адміністрацій (населених пунктів - ІФ) визначається спільним поданням голів обласних державних адміністрацій і керівника Антитерористичного центру (АТЦ) при СБУ. При цьому рішення щодо призначення та звільнення таких керівників ухвалюватиме РНБО", - пояснив він на брифінгу в Києві в четвер.

В.Ковальчук додав: "Уже подано певні кандидатури. І на одному з найближчих засідань РНБО буде ухвалено відповідні кадрові рішення".

Він зазначив, що особовий склад військово-цивільних адміністрацій населених пунктів формується з числа військовослужбовців, правоохоронців, а також цивільних осіб, які уклали трудовий договір з АТЦ.

За словами В.Ковальчука, військово-цивільні адміністрації населених пунктів фактично формуватимуться з нуля для гарантування насамперед безпеки громадського порядку на відповідних територіях.

Перший заступник голови Адміністрації президента нагадав, що дія закону про військово-цивільні адміністрації поширюється лише на дві області - Донецьку та Луганську.

Як повідомлялося, 5 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.

"Також, згідно з документом від 5 березня, утворено в Донецькій області - Волноваську та Мар’їнську районні військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації в містах Авдіївка, Вугледар та Красногорівка Мар’їнського району; у Луганській області - Новоайдарська, Попаснянська та Станично-Луганська районні військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації сіл Кримське і Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскине і Оріхове-Донецьке Новоайдарського району; селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району; сіл Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району", - повідомляє прес-служба президента.

Указом визначено, що Донецька та Луганська облдержадміністрації набувають статусу відповідно Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, а їхні керівники - статусу керівників відповідно Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій. Те саме стосується й утворених адміністрацій нижчого рівня.

Закон "Про військово-цивільні адміністрації" Верховна Рада ухвалила 3 лютого поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА