19:26 12.03.2015

Україна нарощує обороноздатність паралельно з виконанням Мінських домовленостей - Порошенко

1 хв читати

Паралельно з виконанням Мінських домовленостей про встановлення миру на сході країни Україна посилює свої позиції та нарощує обороноздатність, заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми ведемо два паралельні процеси. Процес перший - ми неухильно виконуємо вимоги Мінського меморандуму. Процес другий - ми активно та рішуче нарощуємо бойовий потенціал наших Збройних сил", - заявив П.Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони в четвер.

Він поінформував присутніх членів РНБО про результати переговорів стосовно допомоги у відновленні боєздатності України, зокрема, про рішення США надати Україні нелетальну допомогу у сфері безпеки. "Ми будемо озброєні тактичними безпілотниками, додатково постачають станції радіоелектронної та контрбатарейної боротьби", - розповів президент.

П.Порошенко також повідомив, що "нині відновлено тренування і підготовку українських військових, зокрема із залученням наших партнерів із кількох країн НАТО".

Глава держави наголосив, що Україна виконує Мінські домовленості, проте українські військовослужбовці мають можливість оборонятися і, у разі потреби, завдають ударів у відповідь на агресію. "Україна неухильно дотримується всіх узятих на себе зобов'язань - ми припинили вогонь... Припинення вогню не означає, що ми не відкриваємо вогню у відповідь. Відповідні накази, права та повноваження в українських частин і підрозділів є, і їм є чим захищатися", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА