14:59 13.03.2015

Обама ще не приймав рішення щодо можливого надання Україні летальної зброї - посол

2 хв читати
Обама ще не приймав рішення щодо можливого надання Україні летальної зброї - посол

Президент США Барак Обама ще не приймав рішення щодо можливого надання Україні летальної зброї, повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Ми нічого не виключаємо в плані підтримки України у сфері оборони та безпеки... Повідомлення про те, що президент нашої країни прийняв те чи те рішення, не відповідають дійсності", - сказав Дж.Пайєтт на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Він запевнив, що США не мають жодних сумнівів у необхідності підтримки суверенітету України. Посол нагадав, що минулого року США надали допомогу Україні на $119 млн на обладнання та підготовку особового складу. Крім того, в розмові з президентом України Петром Порошенком віце-президент США Джозеф Байден цього тижня повідомив, що США виділять додатково $75 млн, які підуть на броньовані автомобілі, БПЛА, протиракетні системи, системи шифрованого радіозв'язку.

"Не має бути жодних сумнівів у нашій підтримці права України захищати свій суверенітет. Питання, яке далі обговорюють, - чи має ця значна допомога включати смертельну оборонну зброю", - сказав посол.

"Ми продовжуватимемо з вами працювати. Ми нікуди не йдемо від вас. І ми знаємо, що ви переможете", - додав Дж.Пайєтт.

Раніше прес-служба президента України повідомляла, що під час телефонної розмови президента П.Порошенка та віце-президента США Дж.Байдена глава Української держави "подякував за додаткову нелетальну американську допомогу Україні у сфері безпеки, зокрема дрони, системи зв'язку, радари для визначення мінометних та артилерійських позицій, прилади нічного бачення й інші засоби загальною вартістю $75 млн , а також 230 військових автомобілів".

Раніше іноземні ЗМІ повідомили, що президент США вирішив не надавати Україні допомогу у вигляді летальної зброї після візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Вашингтона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА