15:31 13.03.2015

Луценко запропонував РНБО створити військово-цивільні адміністрації на території Харківської та Одеської областей

2 хв читати
Луценко запропонував РНБО створити військово-цивільні адміністрації на території Харківської та Одеської областей

Керівник парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко запропонував Раді національної безпеки і оборони поширити дію закону про військово-цивільні адміністрації на території Харківської та Одеської областей.

"На Раді нацбезпеки я вніс пропозицію застосувати закон про військово-цивільні адміністрації на території Харківської та Одеської областей. Захист українських міст має розпочатися з усунення від виконавчих функцій сепаратистських діячів", - сказав він в інтерв'ю виданню "Українська правда", оприлюдненому в п'ятницю.

Ю.Луценко зазначив, що РНБО розглядала ситуацію на сході України у двох площинах: продовження виконання мирного плану та підготовки до ймовірної агресії з боку Російської Федерації.

Відповідаючи на запитання, чи розглядала РНБО питання місцевих виборів на Донбасі, політик заявив: "Так, ми ухвалимо закон про можливість дострокових місцевих виборів на третині (території) Донбасу. Це передбачено мирним планом, і ми не дамо Кремлю можливості звинуватити нас у його зриві. Тим паче, що в ЄС, на жаль, є країни, які готові після цього "умити руки" від санкцій проти РФ та інших важких рішень".

Ю.Луценко також зазначив, що вибори на частині Донбасу відбудуться одразу після того, як там з'явиться український патруль, українські виконавчі структури, ЗМІ та закони.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 лютого ухвалила закон, що передбачає створення військово-цивільних адміністрацій в Луганській і Донецькій областях, президент України Петро Порошенко підписав цей закон 26 лютого.

Документ передбачає створення і діяльність військово-цивільних адміністрацій як тимчасових державних органів, що діють у складі Антитерористичного центру при Службі безпеки України й створюються для забезпечення дії Конституції та законів України, гарантування безпеки та нормалізації життєдіяльності, правопорядку, участі в протидії диверсійним проявам і терористичним актам, недопущення гуманітарної катастрофи в районі проведення антитерористичної операції.

Перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук наголосив, що дія закону поширюється лише на дві області - Донецьку та Луганську.

5 березня П.Порошенко підписав указ про створення Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.

"Також, згідно з документом від 5 березня, утворено в Донецькій області - Волноваську та Мар’їнську районні військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації в містах Авдіївка, Вугледар та Красногорівка Мар’їнського району; у Луганській області - Новоайдарська, Попаснянська та Станично-Луганська районні військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації сіл Кримське і Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскине і Оріхове-Донецьке Новоайдарського району; селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району; сіл Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району", - повідомляє прес-служба президента.

Указом визначено, що Донецька та Луганська облдержадміністрації набувають статусу відповідно Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, а їхні керівники - статусу керівників відповідно Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій. Те саме стосується й утворених адміністрацій нижчого рівня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА