12:55 17.03.2015

Глава Мінфіну України розпочне консультації з кредиторами цього тижня з візиту до США

2 хв читати
Глава Мінфіну України розпочне консультації з кредиторами цього тижня з візиту до США

Міністр фінансів України Наталія Яресько перебуває з візитом у Вашингтоні, де з понеділка проводить низку зустрічей на різних рівнях, а пізніше цього тижня розпочне консультації з кредиторами з приводу можливої боргової операції.

"День насичений зустрічами у Вашингтоні з урядом США, Світовим банком, МВФ, IFC; пояснюючи складну фінансову ситуацію і необхідність підтримки", - написала міністр у своєму блозі в Twitter.

Зокрема, Н.Яресько зустрілася з міністром фінансів США Джейкобом Лью, а також розповіла про завдання, що постоять перед країною на обговоренні в Інституті Брукінгса, модератором якого виступив екс-посол США в Україні та провідний співробітник інституту Стівен Пайфер.

У прес-службі Мінфіну агентству уточнили, що консультації з кредиторами з приводу планованої боргової операції міністр розпочне пізніше цього тижня і проводитиме їх на Західному і Східному узбережжі.

Крім того, на початку наступного тижня такі консультації з участю Н.Яресько будуть організовані в Лондоні, додали в українському фінансовому відомстві.

Як повідомлялося, після рішення МВФ про виділення Україні $17,5 млрд кредиту в рамках нової програми розширеного фінансування EFF Мінфін 13 березня розпочав консультації з кредиторами з приводу планованої реструктуризації зовнішнього боргу і планує досягти рішення протягом двох місяців. Передбачається, що така боргова операція надасть можливість зменшити виплати за зовнішнім боргом на $15 млрд на період дії програми EFF і разом із допомогою інших міжнародних фінансових кредиторів і країн-партнерів довести розмір загального фінансового пакета для України до $40 млрд.

Зокрема, Київ в поточному році розраховує на отримання $2 млрд за рахунок випуску єврооблігацій під гарантії США. Україна в середині травня 2014 року вже розмістила під 1,844% річних п'ятирічні єврооблігації на $1 млрд, емітовані під гарантії США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА