18:40 17.03.2015

ВР ухвалила постанову про окремі райони Донбасу з особливим порядком місцевого самоврядування

2 хв читати
ВР ухвалила постанову про окремі райони Донбасу з особливим порядком місцевого самоврядування

Верховна Рада ухвалила постанову №2374 про визначення окремих районів Донбасу з особливим порядком місцевого самоврядування.

За постанову "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування " у вівторок проголосували 296 депутатів.

"До окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких відповідно до закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" тимчасово запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, належать райони або їх частини, міста, селища і села, що знаходяться на територіях, які розташовані між державним кордоном України з Російською Федерацією, урізом води Азовського моря та лінією, яка визначена додатком до цієї постанови, що відповідає Мінському меморандуму від 19 вересня 2014 року", - йдеться в постанові.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що в додатку до проекту постанови вказано визначену Генеральним штабом Збройних сил України лінію з прив'язкою до місцевості, розроблену на підставі додатка до Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

У преамбулі проекту постанови зазначено, що ВР ухвалює документ "із метою реалізації Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року, резолюції Ради Безпеки ООН від 17 лютого 2015 №2202, відповідно до статті 1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

У додатку міститься перелік найменувань населених пунктів, що належать і не належать до окремих районів Донецької та Луганської областей, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

Окрім населених пунктів, у переліку з 85 найменувань названі залізничні станції, роз'їзди, перехрестя доріг із вказівкою географічних координат.

Підписаний президентом 16 вересня 2014 року закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" було ухвалено на виконання Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року. У ньому передбачено, що такий порядок запроваджується на три роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА