11:38 18.03.2015

ВР не підтримала скарги "Опозиційного блоку" - спікер може підписати закон про заборону демонстрації російських фільмів в Україні

2 хв читати
ВР не підтримала скарги "Опозиційного блоку" - спікер може підписати закон про заборону демонстрації російських фільмів в Україні

Верховна Рада України не підтримала ініціативи "Опозиційного блоку" скасувати ухвалені парламентом 5 лютого зміни до українського законодавства, що забороняють демонстрацію фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами РФ із 2014 року.

За проект постанови про скасування ухвалених змін у частині заборони в середу проголосував 41 депутат (необхідно 226)

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман зауважив, що оскільки парламент не підтримав постанови про скасування ухваленого закону, то тепер він може підписати цей закон і передати його на підпис президентові.

"Підписання цього закону не лише заборонить продукцію, яка популяризує російського агресора, а й дасть, зокрема, поштовх для розвитку нашої української кіноіндустрії, що є надзвичайно важливим", - сказав він після голосування за постанову.

Після ухвалення 5 лютого закону були різні думки про часові рамки вироблених у РФ фільмів.

Перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій заявив тоді, що внесенням змін до законодавства щодо захисту інформаційного телерадіопростору України ВР заборонила демонстрацію всіх фільмів російського виробництва. "Там є поправка. В цьому разі текст був зачитаний Олегом Ляшком просто з трибуни. Таким чином, ми в текст закону вставляємо лише те, що було зачитано під стенограму. Тому дата, про яку йдеться, не буде відображена в тексті закону", - сказав А.Парубій.

Він також зазначив, що заборона стосується всіх фільмів, вироблених у Російській Федерації, незалежно від року їх створення.

У свою чергу співголова фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар пояснила: "Я пропонувала, щоб заборонили всі фільми, які вироблені від початку російської агресії, тобто з 1 січня 2014 року, а також абсолютно всі, які пропагують органи влади держави-агресора".

"Водночас є стенограма, Олег Ляшко зачитав це як свою поправку, де є взагалі всі російські серіали та вироблені в Російській Федерації, тобто не в Радянському Союзі", - додала вона.

При цьому В.Сюмар зазначила, що йдеться про фільми, зняті з 1991 року.

За її словами, заборона не стосується інформаційних та інформаційно-аналітичних програм.

Як повідомила В.Сюмар, поправки до законопроекту, які були затверджені народними депутатами, будуть враховані згідно зі стенограмою засідання.

При цьому в стенограмі вечірнього засідання парламенту зазначено, що спікер парламенту виніс на голосування, і народні депутати підтримали, поправку №28, автором якої є В.Сюмар та яка передбачає, що заборона поширюється на фільми, зняті після 1 січня 2014 року, а також на той продукт, який пропагує діяльність правоохоронних органів та збройних сил держави-агресора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА