11:56 20.03.2015

На Донбасі мають відбутися вільні та чесні вибори - зустріч в АПУ з дипломатами

2 хв читати
На Донбасі мають відбутися вільні та чесні вибори - зустріч в АПУ з дипломатами

Глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін і заступник голови АПУ Валерій Чалий під час зустрічі з послами країн ЄС та "Великої сімки" в четвер поінформували їх про стан реалізації Мінських домовленостей і ухвалення ВР низки законодавчих актів щодо Донбасу.

"В.Чалий ще раз наголосив на відданості України виконанню Мінських домовленостей. Саме на їх послідовне виконання було ухвалено постанову Верховної Ради "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування", - повідомляє прес-служба президента.

Заступник голови АПУ також поінформував іноземних дипломатів про закон "Про внесення зміни до статті 10 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", який напередодні був проголосований Верховною Радою і підписаний президентом. "Це рішення відкриває шлях до подальшої імплементації Мінських домовленостей. Цей закон є прямим логічним продовженням домовленостей, яких було досягнуто і які були зафіксовані під час останньої зустрічі в нормандському форматі", – зазначив заступник голови АПУ. "Україна наполягає на проведенні місцевих виборів на Донбасі за стандартами ОБСЄ/Офісу демократичних інституцій та прав людини. Вибори мають бути вільними та чесними", - заявив В.Чалий.

Заступник голови АПУ зазначив, що вільні вибори і подальший політичний діалог може відбутися лише за умови неухильного виконання Мінських домовленостей іншою стороною - припинення вогню, відведення важкої техніки, забезпечення доступу для постійного моніторингу з боку ОБСЄ, звільнення заручників.

В.Чалий повідомив про підтримку Верховною Радою президентського проекту постанови про звернення до Ради безпеки ООН та Ради Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримки миру і безпеки.

Міністр закордонних справ України зазначив, що вільні та чесні вибори на Донбасі є позицією, яка базується і логічно випливає з Мінських домовленостей, які були підтримані всіма лідерами країн "Нормандської четвірки", зокрема президентом Російської Федерації.

П.Клімкін наголосив на необхідності доповнення спостережної місії додатковим стабілізуючим безпековим фактором у вигляді міжнародної миротворчої або поліцейської місії під егідою ООН або ЄС, яка забезпечить належну безпекову та контролюючу функцію на лінії зіткнення та на українсько-російському кордоні.

П.Клімкін заявив, що одним із перших кроків задля забезпечення майбутніх місцевих виборів має стати відкриття можливості для українських засобів масової інформації безперешкодно працювати на територіях, які перебувають під контролем проросійських бойовиків. Він також наголосив на необхідності забезпечення можливості для усіх зареєстрованих в Україні політичних партій брати участь в цих виборах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА