11:59 20.03.2015

Київ розчарований скасуванням у штаб-квартирі ОБСЄ фотовиставки до роковин окупації Росією Криму - МЗС

2 хв читати
Київ розчарований скасуванням у штаб-квартирі ОБСЄ фотовиставки до роковин окупації Росією Криму - МЗС

Міністерство закордонних справ України висловлює розчарування з приводу скасування у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні (Австрія) фотовиставки до роковин окупації Росією Криму.

"Міністерство закордонних справ України висловлює розчарування рішенням сербського головування в ОБСЄ та генерального секретаря ОБСЄ, яким скасовано проведення 19 березня у приміщенні штаб-квартири ОБСЄ у Відні фотовиставки у зв’язку з роковинами незаконної окупації Росією АР Крим та м. Севастополь", - йдеться в коментарі МЗС України, поширеному прес-службою відомства в п'ятницю.

У коментарі зазначено, що виставка була ініційована спільно українською та литовською делегаціями в ОБСЄ й мала стати нагадуванням про жахливі наслідки збройної агресії Росії проти України для безпеки в регіоні ОБСЄ та ситуації з правами людини в окупованому Криму.

"Проведення виставок є усталеною практикою ОБСЄ і способом привернення делегаціями уваги до актуальних питань порядку денного організації. При підготовці заходу були враховані всі рекомендації сербського головування та генерального секретаря ОБСЄ. Тому рішення, прийняте напередодні відкриття виставки, стало для української та литовської сторін повною несподіванкою", - наголосили в МЗС України.

"Переконані, що проведення заходів в ОБСЄ не може залежати від позиції однієї держави, тим більш, якщо ця держава здійснює агресію проти України й окупувала частину її території. Змушені констатувати, що цінності організації вкотре опинилися під загрозою внаслідок застосування традиційних для російської дипломатії методів погроз і шантажу", - зазначено в коментарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА