14:58 20.03.2015

У ВР хочуть заборонити росіянам володіти обленерго, облагазами та іншими природними монополіями

2 хв читати
У ВР хочуть заборонити росіянам володіти обленерго, облагазами та іншими природними монополіями

Народний депутат фракції Народний фронт" Андрій Левус пропонує внести зміни до закону про природні монополії, що заборонять резидентам держави-агресора володіти підприємствами, які належать до природних монополій в Україні, повідомляє прес-служба партії "Народний фронт".

"Велика частина бізнесу, пов'язаного з природними монополіями, належить зараз Росії. Ми підготували законопроект, згідно з яким, російському олігархічному окупаційному бізнесу буде заборонено володіти українською обленерго, облгазами та іншими природними монополіями", - цитує прес-служба "Народного фронту" члена парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони А. Левуса.

Парламентарій став ініціатором відповідного проекту закону про внесення змін до закону про природні монополії.

Народний депутат зазначив, що сьогодні "російський олігарх, депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков, який голосував за анексію Криму і фінансував сепаратистський рух", володіє десятьма українськими обленерго.

"Один приклад - під час окупації Російською Федерацією села Чонгар Херсонської області "Херсонобленерго", що належить Бабакову, безоплатно постачала електроенергію російським окупантам", - розповів А. Левус.

Крім того, він пояснив, що згідно із розробленим законопроектом передбачається обов'язкове визначення кінцевого бенефіціара перед приватизацією будь-якого об'єкта, який належить до природних монополій. І якщо бенефіціар буде визнаний російським резидентом РФ - то приватизація такими суб'єктами бізнесу буде заборонена.

Народний депутат висловив думку, щоб мати моральне право вимагати від Європи і всього цивілізованого світу введення санкцій проти РФ, Україна має зробити рішучі кроки в боротьбі проти агресора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА