16:41 24.03.2015

USAID моніторитиме реформи у сфері юстиції в Україні

2 хв читати
USAID моніторитиме реформи у сфері юстиції в Україні

Міністр юстиції України Павло Петренко та керівник проекту агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедлива, незалежна та відповідальна судова влада України" Девід Майкл Вон підписали протокол, згідно з яким USAID моніторитиме проведення реформ у сфері української юстиції.

"Питання, які є предметом нашого протоколу про співпрацю, - це питання моніторингу реформ у системі юстиції", - сказав міністр після підписання протоколу в Києві у вівторок.

Глава Мін’юсту нагадав, що відомство розпочало і структурну, і кадрову реформу в органах юстиції. За його словами, відбулося скорочення співробітників і в територіальних органах, і в міністерстві, ліквідовано половину департаментів та управлінь у відомстві, триває оновлення команди.

"Наші колеги з USAID висловили згоду на проведення відповідного моніторингу реалізації цих реформ на місцях за тими практиками, які були щодо правових проектів у судовій системі, залучення громадських організацій, які були причетні до моніторингу", - розповів глава Мін’юсту.

Він також повідомив, що у рамках реалізації підписаного протоколу буде завершено створення системи безкоштовної правової допомоги особам, у яких немає можливості наймати платних адвокатів.

"Тому ми нині розгортаємо велику мережу центрів вторинної правової допомоги та спільно з USAID ми цей процес завершуватимемо, щоб малозабезпечені українці мали можливість отримати якісну правову допомогу, яку оплачує держава", - сказав П.Петренко.

Крім того, він нагадав, що з квітня більшу частину публічних сервісів у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості буде переведено в електронний формат.

За словами міністра, USAID здійснюватиме роз'яснювальну та моніторингову роботу на місцях, щоб "середня ланка органів юстиції не саботувала цього процесу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА