17:26 24.03.2015

Президент запропонував на розгляд ВР наступного пленарного тижня 4 законопроекти, Кабмін - 16, інформує Гройсман

2 хв читати
Президент запропонував на розгляд ВР наступного пленарного тижня 4 законопроекти, Кабмін - 16, інформує Гройсман

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликає парламентські комітети ретельніше ставитися до підготовки законопроектів й ініціює проведення нарад щодо організації роботи комітетів на постійній основі.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, такі питання обговорювали у вівторок на нараді щодо організації роботи парламентських комітетів, вдосконалення роботи з підготовки законопроектів до розгляду на пленарних засіданнях.

"Я хотів би, аби у комітетах була якісна дискусія щодо законопроектів за участю урядовців та депутатів - авторів цих документів. Відтепер такі наради проводитимуться постійно. Нам важливо організувати внутрішній робочий процес", - наводить слова В.Гройсмана прес-служба.

Спікер парламенту зазначив, що досить часто проекти законодавчих актів вносять до сесійної зали непідготовленими до розгляду, і висловився за вдосконалення роботи комітетів. "Головне завдання наради - почути позиції усіх сторін, і до наступного пленарного тижня підготувати узгоджений розклад. А для цього маємо продуктивно попрацювати на поточному тижні, який призначений для роботи у комітетах", - сказав він.

В.Гройсман також поінформував, що уряд запропонував парламенту розглянути на черговому пленарному тижні 16 законопроектів, ще чотири пропонує президент України Петро Порошенко.

За його словами, для покращення взаємодії уряду та парламенту під час розгляду урядових ініціатив у розгляді законопроектів авторства Кабінету Міністрів на засіданнях комітетів мають брати участь заступники міністрів.

В.Гройсман також доручив апарату Верховної Ради провести моніторинг виконання парламентськими комітетами розпорядження "Про деякі питання висвітлення діяльності комітетів Верховної Ради України та народних депутатів України", яким забезпечується відкритість інформації про діяльність комітетів і депутатів.

Наступний пленарний тиждень - 7-10 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА