15:59 27.03.2015

МОЗ України створить експертну раду для відбору препаратів для держзакупівель

2 хв читати
МОЗ України створить експертну раду для відбору препаратів для держзакупівель

Міністерство охорони здоров'я України створить експертну раду, функціями якої буде відбір препаратів, які закуповуватимуть на тендерах за бюджетні кошти, повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко.

"Під час аудиту нормативної бази тендерних закупівель ми виявили деякі акти, які не передбачені чинним законодавством, зокрема накази МОЗ про номенклатурні комісії. Ми скасували ці накази і розробляємо нормативні акти, які їх замінять. Ми готуємо наказ про створення експертної ради, яка формуватиме номенклатуру під час закупівель", - сказала вона.

За словами О.Павленко, склад експертної ради буде оприлюднено після затвердження наказу про її формування.

"У нас є кандидатури. Ми їх озвучимо після наказу - це буде найближчим часом. Думаю, ця робота триватиме максимум два тижні. Вже відбулися переговори з деякими людьми. Плануємо, що там буде десять осіб", - сказала вона.

Крім того, О.Павленко повідомила, що МОЗ наступного тижня планує подати проект постанови уряду про затвердження національного переліку лікарських засобів, до якого входять усі зареєстровані препарати і на основі якого формуватиметься номенклатура держзакупівель із урахуванням затверджених протоколів лікування.

"На сьогодні роботу над нацпереліком не було завершено. Ми її прискорили і з понеділка зможемо внести нацперелік у проект постанови Кабміну, чекатимемо затвердження", - сказала вона.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 березня ухвалила закон про державні закупівлі ліків через міжнародні організації (законопроект №2150 про внесення змін до законодавчих актів щодо забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів і медичних виробів шляхом здійснення державних закупівель із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі).

Нині планується, що через міжнародні організації закуповуватимуть препарати за чотирма нацпрограмами - програмою імунізації, лікування туберкульозу, лікування ВІЛ та лікування гепатитів. Водночас цей перелік може бути розширено з урахуванням можливостей міжнародних організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА