18:00 27.03.2015

Постанову про утворення ТСК із розслідування фінансових зловживань у Кабміні внесено до ВР - нардеп Добродомов

2 хв читати
Постанову про утворення ТСК із розслідування фінансових зловживань у Кабміні внесено до ВР - нардеп Добродомов

До парламенту внесено проект постанови "Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки поширених головою Державної фінансової інспекції України Гордієнком М.Г. фактів корупційної діяльності в Кабінеті міністрів України, державних органах та підприємствах, діяльності ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртранснафта".

Як повідомляє прес-служба одного з авторів проекту постанови, нардепа від фракції "Блок Петра Порошенка" Дмитра Добродомова, основною метою ухвалення постанови є перевірка фактів корупційних діянь, вчинених Кабміном у сфері контролю та управління державною власністю, а також перевірка діяльності ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртранснафта".

"Голова Державної фінансової інспекції України М.Гордієнко озвучив низку фактів щодо масштабних корупційних діянь, вчинених урядом під час здійснення управління державною власністю. Зокрема, Державна фінансова інспекція України в 2014 здійснила близько 4000 ревізійних перевірок, під час яких було встановлено факти корупційної діяльності, якими було завдано збитків державі на суму понад 7,58 млрд грн", - заявив Добродомов

Крім того, повідомляють у прес-службі нардепа, згідно з цією постановою пропонується розслідувати інформацію, оприлюднену міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним щодо незаконного викачування технічної нафти з ПАТ "Укртранснафта" на приватні підприємства з дозволу прем'єра Арсенія Яценюка на суму близько $0,5 млрд.

"Усі зазначені вище обставини та факти підлягають ретельній перевірці і наданню відповідної оцінки. Ми вимагатимемо, щоб тимчасову слідчу комісію було створено, щоб вона плідно працювала, і щоб за результатами її розслідування до прокуратури було направлено відповідні матеріали", - зазначив Д.Добродомов.

У прес-службі нардепа поінформували, що, окрім Д.Добродомова, ініціаторами проекту постанови також є народні депутати України Юрій Левченко (позафракційний) та Вікторія Войціцька ("Самопоміч").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА