11:53 31.03.2015

Україна намагатиметься до саміту в Ризі виконати технічні вимоги для введення безвізового режиму з ЄС, заявляють на Банковій

2 хв читати
Україна намагатиметься до саміту в Ризі виконати технічні вимоги для введення безвізового режиму з ЄС, заявляють на Банковій

Україна до саміту "Східного партнерства" у Ризі готова виконати технічні вимоги для введення безвізового режиму з ЄС, тому очікує від Євросоюзу політичного сигналу про готовність до такого кроку, заявив заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків.

"Завданням України є виконання всіх технічних вимог ЄС щодо запровадження безвізового режиму до саміту в Ризі. І ми не бачимо жодної причини, чому Україна не може виконати ці вимоги. А питання отримання безвізового режиму - це питання політичних дискусій європейського співтовариства", - сказав Д. Шимків на брифінгу у вівторок у Києві.

У свою чергу, уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації в Луганській і Донецькій областях Ірина Геращенко визнала, що, окрім технічної складової "є політична складова, яка зав'язана на війні на Донбасі".

"Очевидно, що війна є тим чинником, який не додає оптимізму європейській стороні. Але українська сторона має виконати всі свої зобов'язання, що буде свідчити - ми своє домашнє завдання виконали. І якщо ми говоримо про двосторонній діалог, то ми очікуємо від вас (ЄС - ІФ) політичного сигналу, коли його (безвізовий режим - ІФ) можна очікувати", - сказала вона.

"Ми маємо апелювати до світу, що Україна на сьогоднішній день є більш європейською, ніж багато інших країн, тому наші громадяни, українці, мають отримати позитивний політичний сигнал від країн ЄС", - додала І. Геращенко.

Раніше в березні глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна не отримає безвізовий режим з країнами ЄС на саміті "Східного партнерства" у Ризі в травні

Пізніше він поінформував, що Європейська комісія на підставі висновків експертів, які зараз працюють в Україні, звернеться до європейських країн щодо надання безвізового режиму Україні.

Саміт "Східного партнерства" у Ризі заплановано на 21-22 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА