10:02 06.04.2015

Поставки зброї Києву можуть зменшити ймовірність нової атаки Росії - екс-посол США в Україні

2 хв читати
Поставки зброї Києву можуть зменшити ймовірність нової атаки Росії - екс-посол США в Україні

Іноземні політики мають приїхати на святкування Дня Перемоги 9 травня в Київ, а не Москву, вважає екс-посол США в Україні (2003-2006) Джон Едвард Гербст.

"Війна проти нацистської Німеччини була битвою за свободу і справедливість, тому ми не повинні святкувати перемогу в країні, яка веде війну проти свого сусіда", - сказав Дж.Гербст в інтерв'ю "Подробностям" на телеканалі "Інтер".

При цьому Дж.Гербст впевнений, що агресія проти України триватиме. "Метою Путіна залишається дестабілізація України. Тому не варто очікувати тривалого припинення вогню. Наскільки я знаю, 75 військових загинули з часу оголошення перемир'я 15 лютого - це дуже багато в ситуації, коли вогонь нібито припинили. В.Путін має намір і далі проводити військові операції для дестабілізації України. Він зупиниться тільки якщо доведеться платити дуже високу ціну за агресію", - сказав експерт.

На його думку, нинішню агресію Росії потрібно зупинити в Україні, але президент США Барак Обама поки що цього не розуміє", тому досі не дав дозволу на постачання зброї Україні. При цьому, наголосив Дж.Гербст, в цілому в американському політикумі - в тому ж Конгресі, цей факт розуміють, "і я думаю, що цього року у Вашингтоні буде ухвалено рішення про постачання зброї Україні".

"Поставки зброї Києву можуть зменшити ймовірність нової атаки Росії. Путін опиниться перед складним вибором - або він припинить агресію в Україні, або у нього виникнуть серйозні і дуже серйозні проблеми вдома. Це той вибір, який Захід повинен нав'язати Росії", - вважає Дж.Гербст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА