10:21 06.04.2015

Екс-голова Держфінінспекції звинуватив уряд у зловживаннях для отримання імунітету з боку охочих змістити уряд - Яценюк

2 хв читати
Екс-голова Держфінінспекції звинуватив уряд у зловживаннях для отримання імунітету з боку охочих змістити уряд - Яценюк

Екс-голова Держфінінспекції Микола Гордієнко звинуватив уряд у фінансових зловживаннях в обмін на імунітет політиків, що бажають змістити уряд, заявляє прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Через два тижні після його відсторонення та проведення службового розслідування проти нього (М.Гордієнка - ІФ), цей чудовий чоловік походив, назбирав політичну підтримку у політичних опонентів уряду, які, до речі, є членами, зокрема, і коаліції, і вирішив вийти на прес-конференцію з однією метою - захистити себе від відповідальності. Йому пообіцяли, що він отримає імунітет, якщо дасть неправдиві свідчення про уряд", - заявив А.Яценюк в інтерв'ю "ТСН.Тиждень" в неділю.

На уточнююче запитання, хто йому це пообіцяв, прем'єр відповів: "Політичні сили і ті люди, які зацікавлені в повторенні сценарію 2005 року, які зацікавлені у зміщенні уряду".

А.Яценюк пообіцяв назвати імена цих людей в парламенті.

За його словами, сума розкрадання 7,5 млрд грн, що фігурує в заяві М.Гордієнка не має стосунку до жодного з членів Кабміну. "Цифра 7,5 млрд грн не має стосунку ні до кого з посадових осіб нинішнього Кабінету Міністрів або прем'єр-міністра України", - заявив прем'єр.

"Із загальної цифри 7 млрд - це всі розрахунки та перевірки, які здійснювалися ще за часів президентства Віктора Януковича. "З цієї суми за 2014 рік за прямими дорученнями прем'єр-міністра були проведені перевірки і два державних підприємства мають порушення фінансової дисципліни. Було складено акти. Ці два державних підприємства оскаржили ці акти в суді, їх визнано недійсними", - пояснив А.Яценюк.

"Правда в тому, що колишній керівник (Держфінінспекції - ІФ) хотів сховатися від кримінальної відповідальності за вчинений злочин. І правда в тому, що хотіли створити політичну кризу і через фальшиві звинувачення уряду, зокрема розпочати процедуру політичної боротьби проти уряду", - сказав глава уряду, зазначивши, що це не вдалося.

Як повідомлялося, в березні М.Гордієнко звинуватив уряд А.Яценюка в корупції. Прем'єр-міністр звернувся до Генеральної прокуратури з проханням провести розслідування з приводу звинувачень на адресу уряду з боку М.Гордієнка.

М.Гордієнко відсторонений від виконання обов'язків, створено урядову комісію що проводить службову перевірку його діяльності.

2 квітня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо фактів корупції в органах влади, викладених у заяві М.Гордієнка про корупцію в уряді і розкрадання 7,5 млрд грн. Автори проекту постанови (№2519) - народні депутати Вадим Рабинович (фракція "Опозиційний блок") і Борислав Береза (позафракційний).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА