12:07 07.04.2015

Чалий у Вашингтоні обговорив питання фінпідтримки США України й механізми допомоги в оборонному секторі

2 хв читати
Чалий у Вашингтоні обговорив питання фінпідтримки США України й механізми допомоги в оборонному секторі

Заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий відвідав з робочим візитом Вашингтон (США), де провів низку зустрічей з представниками американських урядових установ і неурядових організацій.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента України, під час відвідування Державного департаменту США В. Чалий обговорив ситуацію навколо України із заступником держсекретаря з питань контролю над роззброєнням Роуз Геттемюллер, першим заступником помічника держсекретаря з питань Європи і Євразії Полом Джонсом, а також з координатором з питань політики санкцій послом Деніелом Фрідом.

"Заступник глави Адміністрації президента України наголосив на відповідальній позиції України і необхідності повного та всеосяжного виконання усіх пунктів Мінських домовленостей усіма сторонами. Він також підкреслив важливу роль США в забезпеченні трансатлантичної єдності і солідарності з Україною", - зазначенов повідомленні.

Також В. Чалий обговорив розвиток двосторонніх відносин, питання фінансової допомоги з боку США і механізми допомоги Україні в оборонному секторі. Про це, зокрема, йшлося під час його зустрічей з головним радником президента США, старшим директором з питань Європи Ради національної безпеки (РНБ) США Чарльзом Капчіним, спецрадником віце-президента з питань Європи і Євразії Майклом Карпентером і старшим директором з питань глобальної економіки і фінансів РНБ США Рорі Макфаркуар.

"Також В. Чалий поспілкувався з експертними кругами США, зокрема виступив на засіданні Атлантичної Ради, присвяченому ситуації в Україні", - зазначили в прес-службі.

Під час зустрічі з представниками української общини і лідерами діаспори він зосередив особливу увагу на необхідності взаємодії для просування інтересів України у світі й активізації зусиль для відстоювання позиції України у світовому інформаційному просторі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА