14:53 09.04.2015

ВР не підтримала законопроект про націоналізацію майна країни-агресора та її резидентів - 190 голосів

1 хв читати
ВР не підтримала законопроект про націоналізацію майна країни-агресора та її резидентів - 190 голосів

Верховній Раді не вистачило голосів для ухвалення закону України про націоналізацію в Україні майна держави-агресора та його резидентів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за цей законопроект №2497, внесений лідером Радикальної партії Олегом Ляшко на засіданні парламенту в четвер проголосували лише 190 народних депутатів за необхідних 226 для його ухвалення.

Законопроект передбачає, що підставою для націоналізації майна в Україні держави-агресора та його резидентів є прийняття Верховною Радою рішення про визнання іноземної держави агресором.

Націоналізація об'єктів права власності держави-агресора здійснюється без подальшої компенсації їх вартості. Водночас законопроект передбачає, що подальша компенсація об'єктів права приватної власності резидентів держави-агресора, які були примусово відчужені, здійснюється після закінчення агресії.

Законодавча ініціатива передбачає, що рішення про націоналізацію може бути прийнято щодо об'єктів права власності, рухомого та нерухомого майна, грошей, вкладів у банках, цінних паперів і інших активів або корпоративних прав, розміщених на території України.

Передбачалося, що рішення про націоналізацію майна в Україні держави-агресора і його резидентів має ухвалювати Верховна Рада у формі спеціального закону. Проект такого спеціального закону має вносити Кабінет Міністрів до парламенту за попереднім узгодженням з Радою національної безпеки і оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА