09:39 10.04.2015

Президент Польщі відзначив перехід реформ в Україні від декларування до реалізації

2 хв читати
Президент Польщі відзначив перехід реформ в Україні від декларування до реалізації

Україна увійшла у фазу реалізації реформ, а не лише декларування їх проведення, заявляє президент Польщі Броніслав Коморовський.

"Хотів би ще раз підтвердити, що ми з величезною повагою і з величезною симпатією дивимося на досягнення України, зокрема в частині ухвалення складних рішень, пов'язаних із реформами. Повною мірою цінуємо те, що Україна, у тому числі завдяки вам, увійшла у фазу реалізації, а не лише декларування реформ", - сказав Б.Коморовський на зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Києві в четвер.

Польський президент висловив вдячність за можливість виступити в українському парламенті та звернутися до українського народу. "Хотів би також сказати, що прозвучало повне розуміння важкої ситуації в Україні, а також повна підтримка процесу складних реформ в Україні, оскільки це відповідає польському досвіду. Нам це вдалося пройти, коли нам було дуже важко, і вдалося це нам тому, що у нас були розумні люди", - зазначив він.

Б.Коморовський запевнив, що ставлення Польщі до України, підтримка її незалежності і територіальної цілісності, підтримка внутрішніх реформ і прозахідного шляху - це не кон'юнктурна тимчасова політична мода. "Для нас успіх України, її внутрішніх реформ, зміцнення незалежності, досягнення успіхів на шляху до Європи - це завдання стратегічного значення. Сьогодні ми наповнюємо амбітним змістом стратегічне партнерство між нашими країнами. Але я впевнений, що в майбутньому буде ще більш активна співпраця між нашими країнами. Співпраця не лише в рамках інституцій Західного світу, особливо інституцій Європейського Союзу, але й у рамках особливого двостороннього політичного союзу між нашими державами", - наголосив він.

"Польща і поляки, маючи повне задоволення від досягнутих нами результатів, проте добре пам'ятають часи, коли було дуже складно. Коли нас пригноблювала всебічна криза - економічна, політична, моральна - як посткомуністичну країну. Тому, можливо, іноді дійсно варто запросити якогось поляка як символ того, що можна досягти мети, якщо важко працювати ", - зазначив Б.Коморовський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА