09:54 14.04.2015

"Четвірка" закликає сторони конфлікту в Україні терміново призначити своїх представників до робочих підгруп

1 хв читати
"Четвірка" закликає сторони конфлікту в Україні терміново призначити своїх представників до робочих підгруп

Глави МЗС "нормандської четвірки" закликають сторони українського конфлікту якомога швидше призначити своїх представників у робочі підгрупи в рамках тристоронньої контактної групи з України.

"Ми закликаємо учасників терміново завершити формування робочих груп у рамках тристоронньої контактної групи якомога швидше", - йдеться в узгодженій учасниками зустрічі заяві її голови.

"Ми згодні, що функціонування чотирьох робочих груп - з безпеки, політичного процесу, гуманітарних питань та економічних справах та реабілітації - має бути розпочато якомога швидше", - зазначили учасники зустрічі.

На їхню думку, "негайне призначення сторонами учасників та угода про координаторів в робочих групах забезпечить швидкий початок їхньої діяльності".

Одночасно учасники зустрічі доручили своїм заступникам і політичним директорам продовжити огляд виконання Мінських домовленостей з прицілом на швидкий запуск діяльності робочих груп, а також на поліпшення ситуації з безпекою.

Крім того, учасники берлінської зустрічі підтримали діяльність спеціальної моніторингової місії із деескалації ситуації в Широкиному і Донецькому аеропорту і закликали сторони конфлікту співпрацювати зі спостерігачами для виконання цих завдань.

"Ми знову закликаємо сторони забезпечити постійний і безперешкодний доступ спеціальної моніторингової місії для виконання її мандата і Мінських домовленостей, а також завершити відведення важкого озброєння якомога швидше", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

Порошенко пропонує план термінових заходів для захисту від енергетичного колапсу

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА