15:47 14.04.2015

Порошенко затвердив зміни до бюджету, які дадуть змогу виплатити шахтарям 400 млн грн зарплат

2 хв читати
Порошенко затвердив зміни до бюджету, які дадуть змогу виплатити шахтарям 400 млн грн зарплат

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до додатка №3 до закону України "Про державний бюджет України на 2015 рік" щодо державної підтримки вугільної галузі", який дасть змогу забезпечити своєчасну виплату заробітної плати шахтарям.

Як повідомляє у вівторок прес-служба глави держави, закон №278-VIII передбачає поновлення видатків Міністерства енергетики та вугільної промисловості за бюджетною програмою "Державна підтримка державних вуглевидобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції" в сумі 400 млн грн шляхом перерозподілу коштів, зокрема з бюджетної програми "Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості".

Залучити кошти цієї бюджетної програми стало можливим з огляду на припинення фінансування реструктуризації підприємств вугільної галузі, що опинилися в зоні проведення антитерористичної операції.

Зазначені заходи покращать фінансово-економічне становище державних вуглевидобувних підприємств і забезпечать стабільне соціально-економічне становище, наголошують у прес-службі президента.

Верховна Рада ухвалила цей закон 7 квітня. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час голосування уточнив, що за листопад-грудень накопичилося близько 650 млн грн боргу із зарплати перед шахтарями, з яких 200 млн грн було погашено із коштів у бюджеті, а ще 450 млн грн передбачалося погасити за рахунок виручки державних шахт. Проте, за його словами, в січні-лютому шахти стояли, не працюючи, оскільки не було збуту через простій підконтрольної державі Вуглегірської ТЕС, яка розташована в зоні боїв, та відсутності комерційних домовленостей про закупівлю вугілля з "ДТЕК".

"Тому цю заборгованість доводиться погашати з нової виручки в лютому-квітні. Повністю погасили за січень і на 30% - за лютий. Ці кошти (400 млн грн - ІФ) дадуть змогу вийти на поточну виплату шахтарям", - наголосив В.Демчишин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА