18:22 14.04.2015

Президент визначиться з кандидатурою на посаду директора Національного антикорупційного бюро найближчим часом

3 хв читати

Президент України Петро Порошенко заявляє, що найближчим часом прийме рішення щодо кандидатури на посаду директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

На зустрічі з фіналістами конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником та Миколою Сірим президент привітав претендентів із перемогою у відкритому конкурсі. "Це величезне досягнення і дуже важливий етап в житті кожного з вас", - сказав П.Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави у вівторок.

За його словами, конкурс із відбору кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро був першим в Україні відкритим публічним конкурсом на високу державну посаду. "Я не втручався в роботу конкурсної комісії і був за те, щоб серед претендентів були й іноземні фахівці. Моя позиція була проти обмеження щодо віку кандидатів та обмеження щодо наявності 10-річного стажу юридичної практики. Але я приймаю той вибір комісії, який зроблено, і в найкоротшій термін прийму рішення і визначусь щодо директора Національного антикорупційного бюро України", - сказав президент.

Він також зазначив, що боротьба з корупцією нині не менш важлива, ніж боротьба за територіальну цілісність України. "Боротьба з корупцією зараз не менш важлива для України, ніж боротьба за суверенітет та територіальну цілісність", - сказав він.

П.Порошенко розповів, що покладає великі сподівання на ефективність роботи бюро. "Той, кого буде обрано, з перших днів має продемонструвати ефективність. Повноважень більш ніж достатньо. Індульгенції за корупцію не буде. "Парасольок" щодо захисту тих чи інших корупційних схем в Україні не існує. Обмежень для того з вас, хто буде виконувати функції директора бюро, теж не буде. Крім одного – ефективність роботи", - наголосив П.Порошенко.

Глава держави обговорив із кандидатами їхнє бачення стратегії та ключових елементів антикорупційної діяльності, основні особливості роботи нового органу та його взаємодії і з прокуратурою, і з іншими органами державної влади.

"Ключовою ідеєю Антикорупційного бюро має бути не помста і не розправа. Ключовим словом для вас має бути"справедливість", - наголосив президент.

Він також наголосив на важливості залучення та використання найкращого зарубіжного досвіду у сфері протидії корупції та зазначив, що не виключає запрошення до участі в діяльності бюро фахівців із-за кордону.

М.Сірий, зокрема, зазначив, що вважає надзвичайно важливим для ефективної і дієвої роботи бюро його злагоджену взаємодію з правоохоронними органами та використання успішного антикорупційного іноземного досвіду. "Бюро має бути створене за європейськими стандартами, а ключовим у його структурі мають бути злагоджені підрозділи оперативно-слідчого спрямування, які повинні діяти швидко та ефективно", - сказав він.

У свою чергу, відповідаючи на запитання президента, інший претендент на посаду директора бюро А.Ситник наголосив, що його стратегія боротьби з корупцією включає насамперед моніторинг життя чиновників вищого рангу. При цьому він зазначив, що віддає перевагу новим обличчям у правоохоронних органах.

Президент закликав майбутнього директора НАБУ швидко сформувати команду, залучивши до її роботи і українських, і іноземних фахівців із країн, де боротьба з корупцією поставлена найбільш ефективно. "Я впевнений, що найближчим часом маховик боротьби з корупцією буде розкручений на повну потужність, а каток цієї боротьби буде нещадно чавити корупціонерів", - заявив глава держави.

Відповідно до положення про Національне антикорупційне бюро України, глава держави має призначити директора бюро до 17 квітня. Конкурсна комісія з відбору кандидатів на своєму засіданні 7 квітня затвердила дві кандидатури на посаду директора НАБУ. Найбільше голосів набрали адвокати А.Ситник та М.Сірий. Загалом на посаду голови антикорупційного бюро претендували 176 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА