11:04 15.04.2015

Реформування системи пільг є жорсткою необхідністю і дасть змогу підвищити зарплати - глава Мінсоцполітики

2 хв читати
Реформування системи пільг є жорсткою необхідністю і дасть змогу підвищити зарплати - глава Мінсоцполітики

Міністр соціальної політики України Павло Розенко заявляє про необхідність невідкладного реформування системи пільг, яка нині не виконує своїх функцій щодо захисту незабезпечених громадян, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Пільгова система - класичний приклад радянської соціалістичної системи. Коли всі отримували мізерну зарплату, а все заміщалося негрошовою формою підтримки. Так зване безкоштовне житло, безкоштовний проїзд, так звані низькі тарифи, так звані пільги зі сплати ЖКГ", - наводить слова П.Розенка прес-служба міністерства.

Він зазначив, що практично в жодній розвиненій країні світу немає такої форми підтримки, і цю систему в Україні необхідно змінювати.

"Відкладати реформу системи пільг на майбутнє - неможливо. Ця система з'їдає колосальний ресурс, розпорошує кошти між величезним колом громадян. І жодним чином не захищає від бідності", - наголосив міністр.

Він назвав несправедливою ситуацію, коли людина, яка отримує пенсію в 15 тис. грн, може не платити за житлово-комунальні послуги або безкоштовно їздити в транспорті. "Це ж абсолютно ненормально", - зазначив П.Розенко.

"Реформа системи пільг - непростий процес, це зміна пострадянської психології людей. Але ми повинні оптимізувати систему соцзахисту, щоби знайти додаткові кошти, які спрямувати, в першу чергу, на підвищення заробітних плат. Бо з заробітними платами в Україні справді катастрофа. Люди мають отримувати високі зарплати і пенсії, а не подачки від держави у вигляді пільг", - підсумував міністр соцполітики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА