12:49 15.04.2015

Валерій Чалий про своє можливе призначення послом в США: Рішення приймає президент

2 хв читати
Валерій Чалий про своє можливе призначення послом в США: Рішення приймає президент

Заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий не підтвердив, але і не спростував інформацію про своє можливе призначення послом України в США.

"Призначення посла відбувається за рішенням президента, за поданням міністра закордонних справ, після отримання агреману країни перебування указом президента України. На сьогоднішній день указу з призначенням нового посла України в США поки що немає", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи дійсно готується його призначення послом України в США.

В. Чалий наголосив, що на сьогоднішній день МЗС проводить роботу з реформування дипломатичної служби, зокрема кадрової політики. На його думку, необхідно прискорити призначення послів України там, де ця позиція є вакантною, а також проводити планову ротацію там, де прийшов час.

Заступник голови Адміністрації президента пояснив це тим, що наразі робота посла набуває особливо важливого значення у зв'язку з необхідністю забезпечення міжнародної підтримки України в умовах окупації та протидії агресії, донесення до міжнародної спільноти інформації про реальну ситуацію на Донбасі, протидії пропагандистським атак, супроводження пріоритетних напрямів зовнішньої політики України та інших важливих стратегічних питань.

Раніше джерело в дипколах повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що новий посол України в США може бути призначений вже в червні поточного року. Ним може бути Валерій Чалий, який зараз працює на посаді заступника голови адміністрації президента і є головним зовнішньополітичним радником президента України. За словами співрозмовника агентства, процедуру призначення В. Чалого вже запущено.

14 квітня президент України Петро Порошенко звільнив Олександра Моцика з посад Надзвичайного і Повноважного посла України в Сполучених Штатах Америки, Надзвичайного і Повноважного посла України в Антигуа і Барбуда та Надзвичайного і Повноважного посла України в Республіці Тринідад і Тобаго.

О. Моцик був послом України в США з 2010 року.

В. Чалий наприкінці червня 2014 року був призначений заступником голови Адміністрації президента. До цього він був заступником генерального директора Центру Разумкова, а з листопада 2009 до квітня 2010 рр. - заступником міністра закордонних справ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА