16:52 15.04.2015

МЗС України: Росія має відкрити кримінальні справи за виставку в Москві по Донбасу за наругу над державними символами України

2 хв читати
МЗС України: Росія має відкрити кримінальні справи за виставку в Москві по Донбасу за наругу над державними символами України

У Міністерстві закордонних справ України зазначають, що організатори виставки "Речові докази. Донбас. 365 днів" у Москві "усвідомлено демонструють наругу над державними символами України".

"Ця виставка не заслуговувала б на окрему увагу, як черговий прояв російської пропаганди і антиукраїнської істерії, яку наполегливо розпалює російська влада у себе в країні, якби не ціла низка порушень Росією міжнародного права і двосторонніх угод з Україною", - повідомив на брифінгу в середу речник МЗС України Євген Перебийніс.

По-перше, за його словами, організатори в своїх інсталяціях усвідомлено і грубо демонструють неповагу і наругу над державними символами України.

"Якщо я не помиляюся, то такі дії є кримінальним злочином у всіх цивілізованих країнах і навіть у Росії. Тому у правоохоронних органів Росії існує чудова можливість продемонструвати, що закони в цій країні ще щось значать і відкрити проти винних у цьому кримінальні справи", - наголосив представник МЗС України.

По-друге, за його словами, виникає багато питань щодо перевезення представлених на виставці так званих артефактів в Росію.

"Росія на всіх міжнародних форумах стверджує, що забезпечує надійний контроль за тими ділянками українсько-російського кордону, які сьогодні не контролює уряд України, тому ніякого додаткового міжнародного моніторингу цих ділянок не потрібно. Однак самі організатори підтвердили, що доправили з території України до Москви цілу низку так званих експонатів, іноді надзвичайно габаритних, наприклад, автомобілів і навіть бетонної стели з назвами українських міст", - сказав він.

Він також не виключив, що така виставка стала можливою, зокрема завдяки так званим російському гуманітарному конвою.

"До України везуть боєприпаси, паливо та інші військово-технічні засоби для терористів, а до Росії - обладнання заводів, вугілля і, зокрема, стелу" Дебальцеве ", - додав він.

Також Є.Перебійніс висловив сподівання, що всі ці факти змусять країни, де Росія планує такі виставки демонструвати найближчим часом, серйозно замислитися над правомірністю надання на це відповідних дозволів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА