13:44 16.04.2015

Київ передав тристоронній контактній групі кандидатури для участі в консультаціях робочих підгруп - МЗС

3 хв читати
Київ передав тристоронній контактній групі кандидатури для участі в консультаціях робочих підгруп - МЗС

Українська сторона вже передала тристоронній контактній групі кандидатури, що братимуть участь у таких консультаціях її робочих підгруп.

"Відповідно до п. 13 "Комплексу заходів із виконання Мінських угод" від 12 лютого 2015 р. українська сторона вчора передала тристоронній контактній групі у складі представників України, Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Російській Федерації кандидатури, що братимуть участь у таких консультаціях її робочих підгруп із безпеки, політичним, соціально-економічних та гуманітарних питань", - йдеться в коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ України.

У МЗС наголосили, що таким чином у черговий раз підтверджена прихильність України до реалізації Мінських домовленостей в повному обсязі, зокрема з активізації роботи тристоронньої контактної групи і створення в її рамках тематичних підгруп, що мають невідкладно розпочати предметне і результативне обговорення практичних аспектів Мінських документів.

Інформацію про готовність України до початку діяльності робочих підгруп було доведено до відома партнерів із "Нормандського формату" під час зустрічі міністрів закордонних справ України, ФРН, Франції та Російської Федерації в Берліні 13 квітня.

"Високо оцінюємо і підтримуємо наполегливі зусилля спеціального представника голови ОБСЄ послом Гайді Тальявіні, спрямовані на забезпечення ефективної роботи тристоронньої контактної групи. У цьому контексті закликаємо всіх учасників консультацій у найкоротший термін завершити опрацювання пропозицій Гайді Тальявіні щодо організаційних модальностей діяльності підгруп. Одночасно підтримуватимемо допомогу наших партнерів із "Нормандського формату" і з ЄС щодо питання функціонування робочих підгруп", - наголошується в коментарі.

У МЗС заявили, що першочерговими завданнями робочої підгрупи з питань безпеки має швидке узгодження та сприяння практичній реалізації додаткових дієвих заходів, здатних забезпечити режим стійкого і всеосяжного припинення вогню, завершення процесу відведення важких озброєнь калібром 100 мм і вище, наступне відведення танків, гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром 85 мм при моніторингу і верифікації з боку ОБСЄ.

Важливим напрям роботи цієї підгрупи у МЗС вбачають максимальне сприяння ефективної моніторингової і верифікаційної діяльності ОБСЄ та її спеціальної моніторингової місії в Україні, насамперед щодо гарантування безперешкодного доступу, свободи пересування та безпеки спостерігачів Організації.

"Підтверджуємо готовність до обговорення тематики проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей згідно із законодавством України та у відповідності зі стандартами ОБСЄ, а також інших аспектів політичного процесу. При цьому вважаємо, що активну участь в обговоренні модальностей проведення місцевих виборів в окремих районах має брати також Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Там також обстоюють необхідність спрямування першочергових зусиль робочої підгрупи з гуманітарних питань вирішення проблеми невідкладного звільнення заручників і незаконно утримуваних осіб за узгодженою формулою "всіх на всіх" та забезпечення безперешкодного доступу, доставки, зберігання і розповсюдження гуманітарної допомоги у постраждалих районах Донецької і Луганської областей України (п. п. 6 і 7 "Комплексу заходів", відповідно). Питання економічного відновлення Донбасу і необхідних практичних кроків у цьому зв'язку мають бути пріоритетними в роботі підгрупи з соціально-економічних питань.

Українська сторона закликає підписантів Мінських домовленостей вжити вичерпних заходів із метою забезпечення результативної роботи тристоронньої контактної групи та її тематичних підгруп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА