17:08 16.04.2015

Останні резонансні вбивства в Україні вигідні російській пропаганді - думка

2 хв читати
Останні резонансні вбивства в Україні вигідні російській пропаганді - думка

Резонансні вбивства колишнього народного депутата, голови "Загальновоїнської спілки України" Олега Калашнікова та журналіста, екс-шеф-редактора газети "Сегодня" Олеся Бузини на руку російській пропаганді, яка поширює інформацію про політичний терор в Україні, вважає голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Йдеться, звісно, про гіпотезу, не більше, ніж про підозри, але якось дуже підозріло виглядає той факт, що якраз напередодні та під час прес-конференції Путіна (президента Росії Володимира Путіна - ІФ) відбуваються два такі резонансні вбивства, які можна використати як аргумент, як підтвердження пропагандистської концепції про політичний терор в Україні", - сказав В.Фесенко агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що не здивується, "якщо виконавцями виявляться представники якихось підпільних націоналістичних організацій".

"Це відомий прийом спецслужб: самі вони своїми руками таких убивств не здійснюють, а наймають ідеологічно вигідних, ідеологічно показових виконавців, як це було у випадку з Нємцовим. Тому дуже великі підозри, що і Калашнікова, і Бузину зробили ритуальними жертвами, які мають виправдати пропагандистські концепції російської пропаганди", - додав політолог.

Як повідомлялося, 15 квітня увечері О.Калашнікова застрелили на порозі його квартири на житловому масиві Виноградар у Києві.

О.Бузина, який нещодавно залишив посаду шеф-редактора газети "Сегодня", був убитий у дворі власного будинку на вул. Дегтярівській у четвер удень. Постріли були здійснені з темно-синього автомобіля "Форд Фокус" з іноземними номерами.

Президент РФ Володимир Путін під час прямої лінії в четвер розцінив як політичне вбивство відомого українського публіциста Олеся Бузини.

"Це не перше політичне вбивство - ми в Україні маємо справу з цілою серією таких вбивств", - заявив В.Путін.

"В Україні, яка претендує на те, щоб бути демократичною державою і прагне до демократичної Європи, нічого подібного не відбувається. Де вбивці цих людей? Їх просто немає - ні виконавців, ні замовників. І це вважають за краще не помічати ні в Європі, ні в Північній Америці", - сказав В.Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА