11:22 17.04.2015

Резонансні вбивства в Києві "стріляють" по іміджу України - Луценко

2 хв читати
Резонансні вбивства в Києві "стріляють" по іміджу України - Луценко

Лідер пропрезидентської парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко вважає, що резонансні вбивства в Києві "стріляють" по іміджу України.

На своїй сторінці у Facebook у п'ятницю політик написав, що "вбивства проросійських малоросів в Україні" можна розглядати як "сакральні жертви Кремля".

"Чи можна розглядати вбивства проросійських малоросів в Україні як сакральні жертви Кремля? Моя відповідь - так", - зазначив він.

За його словами, ці вбивства спрямовані на розкол між Україною та її друзями на Заході.

"Почався найнебезпечніший час травневого загострення імперської манії величі. Вона потребує чергових порцій люті для російського плебсу, звиклого до буденних жахів на Донбасі. Насадженому за останні роки російському православному фундаменталізму і чорносотенству ідеально підходить тема "мучеников" , що віддали " жизнь за Царя". Одночасно ці вбивства "стріляють" по іміджу України, сіють чергові лінії розколу між українцями та їхніми друзями на Заході", - наголосив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, ввечері в середу, 15 квітня, колишній народний депутат України (фракція Партії регіонів) Олег Калашніков був застрелений на порозі власної квартири на житловому масиві Виноградар у Києві.

У четвер, 16 квітня, співзасновник інтернет-видань ProUA та "Обком", журналіст Сергій Сухобок був убитий унаслідок побутового конфлікту з сусідами, яких уже затримали правоохоронці.

Також у четвер, 16 квітня, у дворі власного будинку на вул. Дегтярівській у Києві був убитий колишній шеф-редактор газети "Сегодня" Олесь Бузина. Постріли були здійснені з темно-синього автомобіля "Форд Фокус" з іноземними номерами.

Радник глави МВС України Антон Геращенко заявив, що вбивства О.Бузини та О.Калашнікова були зроблені за тією самою схемою.

"Можу сказати, що Олега Калашнікова та Олеся Бузину вбили з різної вогнепальної зброї, але почерк однаковий. Обох чекали біля будинку, обох убивали з контрольним пострілом, по п'ять пострілів, п'ять куль влучило в кожного з них", - сказав А.Геращенко в ефірі телеканалу "1+1" у ніч на п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА