12:22 17.04.2015

Гройсман виступає за складання повноважень нардепів, що залишили свої фракції

2 хв читати
Гройсман виступає за складання повноважень нардепів, що залишили свої фракції

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, обраний до парламенту за списком партії "Блок Петра Порошенка", називає демократією вихід чотирьох народних депутатів із фракції "Блок Порошенка", але вважає неправильним їхнє подальше перебування у ВР.

В інтерв'ю газеті "День", оприлюдненому в п'ятницю, В.Гройсман так відповів на запитання про вихід із фракції Валентина Дідича, Олександра Дубініна, Андрія Денисенка та Віталія Купрія (всі вихідці з Дніпропетровської обл. - ІФ): "Демократія. Це - рішення депутатів".

Водночас спікер нагадав про зареєстрований ним законопроект №2300 "Про внесення змін до деяких законів України щодо організації роботи Верховної Ради України".

За його словами, ініціатива систематизувати і погодити процедури, пов'язані з фракційною структуризацією парламенту, виходила від фракцій коаліції.

"Якщо ти прийшов із політичною силою, з якою утворили фракцію чи групу, і ти співпрацюєш, немає ніяких питань. Але якщо ти хочеш вийти, то навіщо ти входив? Я думаю, якщо людина виходить із фракції, від партії якої вона прийшла до парламенту, вона має скласти мандат і йти з парламенту або принаймні не має права виступати від іншої політичної сили... Не має значення, "списковики" чи мажоритарники. Вони використовували командну роботу", - зазначив спікер.

Як повідомлялося, В.Дідич, О.Дубінін, А.Денисенко та В.Купрій на початку квітня вийшли з фракції "Блок Петра Порошенка" у зв'язку з тим, що "відбувається дискредитація тодішнього керівництва Дніпропетровської області, а найголовніше - з тим, що не виконується коаліційна угода".

У ніч на середу, 24 березня, президент України Петро Порошенко задовольнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА