15:29 20.04.2015

Апеляційний суд відклав розгляд апеляції на вирок Пукачу до 19 травня

2 хв читати
Апеляційний суд відклав розгляд апеляції на вирок Пукачу до 19 травня

Апеляційний суд Києва відклав розгляд апеляції на вирок екс-начальникові департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу до 19 травня для надання можливості учасникам процесу ознайомитися із секретними матеріалами, які виділені в окремий том після зняття грифа секретності.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення колегія суддів Апеляційного суду ухвалила в понеділок.

На засіданні потерпілий у справі Олексій Подільський знову заявляв відведення складу суду, але це відведення вкотре не було задоволено. Крім того, суд озвучив інформацію, що надійшла з Генеральної прокуратури України відносно повного або часткового зняття грифа секретності з матеріалів справи.

Після засідання суду адвокат О.Пукача Григорій Демиденко заявив про те, що він і його підзахисний найближчим часом звернуться або в прокуратуру, або до суду у зв'язку з тиском, який, як стверджує захисник, здійснювався на О.Пукача під час розгляду справи в суді першої інстанції.

У свою чергу представник інтересів потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко знову підкреслила, що тиск на О.Пукача як такого не здійснювалося, а подібні заяви свідчать про спробу затягнути розгляд справи, оскільки у вересні 2015 року збігає 15-річний термін давності скоєння злочину, після якого О.Пукач може подавати клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності, оскільки вирок не вважатиметься таким, що набув чинності.

Крім того, до наступного засідання міжвідомча експертна комісія встановлюватиме наявність секретних матеріалів у протоколах судових засідань суду першої інстанції.

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдені останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Проте тіло досі не поховане, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовилася визнати, що знайдені останки належать її синові.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України О.Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе. О.Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язаний виплатити М.Гонгадзе 500 тис. грн, а також 100 тис. грн журналістові О.Подольскому.

Нині на розгляді Апеляційного суду Києва апеляції обох сторін процесу на вирок Печерського райсуду. Поки скарги не розглянуті, вирок не набув чинності.

У грудні 2014 року Генпрокуратура виступила за відкритість судового процесу щодо апеляції на вирок О.Пукачу. Служба безпеки України також виступила за розсекречення судових слухань за участю О.Пукача, засудженого за вбивство журналіста Г.Гонгадзе. 12 березня 2015 року комісія МВС зняла гриф "таємно" з близько 80 носіїв інформації у рамках розслідування кримінального провадження, фігурантом якого є О.Пукач.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА