10:29 22.04.2015

Група депутатів коаліції внесла законопроект про націоналізацію майна мережі АТБ

2 хв читати
Група депутатів коаліції внесла законопроект про націоналізацію майна мережі АТБ

Ухвалити закон про націоналізацію майна торгової мережі "АТБ", найбільшої в Україні мережі продуктових магазинів формату "дискаунтер", пропонує більше ніж десять народних депутатів, які представляють всі фракції коаліції.

Згідно з інформацією на сайті ВР, відповідний законопроект (№2689) зареєстровано у парламенті у вівторок, проте його текст і пояснювальна записка поки що відсутні.

Серед авторів документа, зокрема, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, члени фракцій "Народний фронт" Тетяна Чорновіл і Михайло Гаврилюк, "Самопоміч" Семен Семенченко, "Батьківщина" Ігор Луценко, "Блоку Петра Порошенка" Сергій Трегубенко, позафракційний Володимир Парасюк.

Раніше в парламенті вже реєстрували законодавчі ініціативи про націоналізацію інших великих компаній і банків, однак до їх практичної реалізації справа не доходила.

Як повідомлялося, в лютому цього року один із авторів законопроекту Артем Вітко з фракції Радикальної партії заявив про наявність зв'язку між "АТБ-маркет" і сепаратистами.

У свою чергу ТОВ "АТБ-маркет" (Дніпропетровськ), власник мережі, категорично відкинуло такий зв'язок. "Ні власники, ні керівництво корпорації ніколи не співпрацювали з якимись угрупованнями Донецької чи Луганської областей, чиї дії спрямовані проти територіальної цілісності України. Більше того, корпорація "АТБ" як бізнес є однією з постраждалих сторін через ситуацію, що склалася на сході країни", - йшлося в заяві.

"АТБ-маркет" оцінив прямі втрати за період військових дій на території Луганської і Донецької областей, без урахування вартості нерухомості, у 1 млрд грн. У компанії зауважили, що у зв'язку із захопленням представниками самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" близько 150 магазинів "АТБ", компанія ще у 2014 році подала заяви до відповідних інстанцій, починаючи від РВВС до генерального прокурора України та глави СБУ.

За даними мережі, на базі захоплених у зоні АТО магазинів "АТБ" відкрилися так звані "народні" магазини, які розпоряджаються майном підприємства, використовують торгове обладнання та розпродають залишки товарних запасів.

Роздрібну мережу компанії "АТБ-маркет" засновано в 1993 році у складі шести гастрономів. На початку 2001 року компанія володіла 45 гастрономами. У березні того самого року гастрономи "АТБ" було реорганізовано в магазини самообслуговування формату "дискаунтер".

Станом на 20 лютого 2015 року в Україні в цілому працювало 730 "дискаунтерів" мережі "АТБ".

До складу корпорації "АТБ", крім мережі "дискаунтерів" ("АТБ-маркет"), входять кондитерська фабрика "Квітень" (ТМ Bravissimo, "Квітень", Biscuits Collection), м'ясна фабрика "Фаворит" (ТМ "Добров", "М'ясна лавка", "Ковбасний ряд") і спорткомплекс "Восход" у Дніпропетровську.

Корпорація володіє логістичною інфраструктурою з вантажообігом понад 4 тис. тонн на добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА