13:29 22.04.2015

Україна чекає на наступну місію МВФ за програмою EFF наприкінці травня - міністр фінансів

2 хв читати
Україна чекає на наступну місію МВФ за програмою EFF наприкінці травня - міністр фінансів

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) з першого перегляду програми розширеного фінансування EFF, за підсумками якого Україна може отримати другий транш програми SDR1,182 млрд (близько $1,63 млрд), як очікується, прибуде в Україну наприкінці травня, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми виконали всі наші попередні зобов'язання й виконуємо всі поточні зобов'язання за нашою програмою", - сказала міністр на відкритті засідання Кабінету Міністрів у середу, коментуючи підсумки візиту української делегації на весняні збори МВФ і Світового банку.

Міністр наголосила, що для першого перегляду програми необхідно виконати ще низку додаткових заходів і реформ, зокрема, домовитися з приватними зовнішніми кредиторами України про реструктуризацію боргу.

"Очікуємо домовленостей із кредиторами, очікуємо конструктивного підходу, що кредитори підуть на співпрацю з нами", - зазначила Н.Яресько.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк закликав коаліцію до конструктивної роботи та ухвалення необхідних для продовження співпраці з МВФ законів.

"Сподіваюся, що всі ці (необхідні для перегляду програми - ІФ) закони до приїзду місії буде ухвалено. Не сподіваюся, а переконаний, оскільки іншого виходу немає", - наголосив глава уряду.

Як повідомлялося, схвалена у березні цього року чотирирічна програма розширеного фінансування EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд ($17,516 млрд) передбачає виділення Міжнародним валютним фондом Україні в 2015 році після першого транша в $5 млрд ще трьох траншів по SDR1,182 млрд (близько $1,63 млрд за поточним курсом).

У наступні три роки планується виділяти по чотири транші щороку розміром SDR437, 975 млн (близько $620-630 млн). Умовою надання коштів буде щоквартальний перегляд, на першому з яких аналізуватимуть дотримання критеріїв виконання програми на кінець березня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА