13:30 22.04.2015

Нейтралітет і єдність України відповідають інтересам Росії - Лавров

2 хв читати
Нейтралітет і єдність України відповідають інтересам Росії - Лавров

В інтересах Росії не розтягувати Україну на частини і зберегти її нейтральний статус, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"У наших інтересах не розтягувати Україну, в наших інтересах зберегти її нейтральною, насамперед у військово-політичному сенсі", - сказав він в інтерв'ю радіостанцій "Ехо Москви", "Говорить Москва" і "Супутник".

"Ми хочемо, щоб в Україні був мир і спокій. Для цього потрібно зберегти Україну єдиною, не дозволити розтягнути на шматки, а такі настрої вже висловлюють подекуди в Європі, країнах, які поступилися в свій час, за підсумками Другої світової війни, частиною своїх територій нинішній українській державі", - додав він.

За словами С.Лаврова, цілісність України необхідна і для збереження миру і безпеки в Європі.

"Для того, щоб зберегти цю країну стабільною, щоб зберегти її дружньою і щодо нас, і щодо Європи, у жодному разі не можна її роздирати на частини", - пояснив російський міністр.

"А для цього треба відмовитися від упертості щодо обов'язкового збереження унітарної України, про що знову заявляє президент Порошенко і міністри уряду України, відмовитися від того, що вони називають українізацією. Вони погрожують всіх українізувати, маючи на увазі, зокрема, "ДНР" і "ЛНР", - сказав С.Лавров.

"Саме для того, щоб цього не сталося, щоб Україна залишилася єдиною і щоб не було спроб всіх загнати в одне прокрустове ложе такої націоналістичної ідеології, ми домагалися укладення мінських угод", - продовжив міністр.

Він нагадав, що в цьому документі зафіксовано необхідність децентралізації України, проведення конституційної реформи за участю та погодженням із "ДНР" і "ЛНР".

С.Лавров додав, що розкол України призведе до спроб НАТО повернути цю країну проти Росії.

"Її розкол означає тільки одне - тут же із західної сторони, з європейської сторони, з натовської сторони будуть спроби зробити Україну антиросійською", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА