16:39 23.04.2015

ВР у четвер може внести зміни до закону про заборону пропаганди нацизму та комунізму - джерело

1 хв читати
ВР у четвер може внести зміни до закону про заборону пропаганди нацизму та комунізму - джерело

Верховна Рада на вечірньому засіданні в четвер планує розглянути й проголосувати зміни до закону про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, що забороняє їх пропаганду та символіку, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в парламенті.

За словами співрозмовника агентства, комітет з питань правової політики та правосуддя підготував відповідні зміни до законопроекту.

За ст. 131 Регламенту про роботу Верховної Ради, якщо в ухваленому парламентом законі виявляються суперечності, їх слід виправити.

Як повідомило джерело, представники всіх фракцій коаліції підписали підготовлені профільним комітетом зміни до закону.

Як повідомлялося, Верховна Рада 9 квітня ухвалила внесений Кабінетом Міністрів закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду та символіку.

Однією з головних позицій закону є визнання комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Україні злочинним і таким, що провадив політику державного терору з відповідними наслідками для комуністичної символіки і пропаганди. Так само нацистський тоталітарний режим визнається в Україні злочинним і таким, що провадив політику державного терору.

Уся символіка, вся пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, цих цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні забороняються.

Цей закон передбачає внесення змін до 14 чинних законів, зокрема до Кримінального й Адміністративного кодексів щодо запровадження санкцій за невиконання або порушення норм цього документа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА